• pan am uçağının pisti terk etmemesinin bir başka nedeni de kendisine taxi yapılması söylenen ara yol için bir jumbo jet'in yapması imkansız, 90 dereceden fazla bir dönüş gerekmesidir. kendileri "biz 4'e gidelim" deyip öyle yaparlar.. bunu da kule klm'e bildirir ama radyo sinyalleri karışınca klm tam mesajı alamaz.. klm kokpitinde sadece en düşük rütbeli, arkadaki kontrol panelinde oturan pillot görevli şüphelenir mesajdan, kaptana bundan bahseder ama kaptan kendinden çok emin "hayır pan am pisti boşalttı dedi" der ve gazı verir..

    olayın bir başka acı yönü ise klm piltounun acele etmesinin sebebi klm'in geç kalan uçuşlarda yolculara konaklama sağlama politikasıdır; kaptan kaydına böyle bir hadise eklememek için acele etmiştir..

    pan am uçağı daha dehşet doludur keza parçalanan kabinden çıkan bir hostes hala çalışan motora kapılmıştır yolcuların gözü önünde..

    tenerife faciası tek başına "havacılıkta basit ölüm" konseptinin ortaya karışık halidir, ne teknik bir arıza, ne dizayn hatası vardır bu kazada.. büyük havaalanına yapılan asılsız bomba ihbarı, ufak ve deneyimsiz havaalalanına inme zorunluluğu, sis gibi nedenler zaten zor, üstüne pilotların kule arasındaki haberleşmelerini ciddiye almayıp bir konfirmasyondan caymaları nelere yol açmıştır.
54 entry daha
hesabın var mı? giriş yap