9 entry daha
  • tıp ihtimaller bilimidir aslında. ateşi olan bir çocukta öncelikle üst solunum yolu hastalığı düşünürsünüz mesela. çünkü en yüksek olasılık budur. o değilse diğer olasılıkları, oranlarına göre, sırayla değerlendirirsiniz.

    aşı benim için çok önemli. aşı dünya için oldukça önemli. aşı insanlık için, insanlığın var olması için oldukça önemli. abartıyor muyum? hayır, asla. orta çağ'ın karanlık zamanlarında oluşan salgınlara ve ölüm oranlarına bakarsak hiç de abartmıyorum. o karanlık dönemlerden nasıl kurtulduk? hijyeni öğrendik. asepsiyi öğrendik. ve en önemlisi aşılandık. aşılandıkça hastalıklardan kurtulduk

    rahata erdik.

    rahata erdikçe götümüze rahat battı. hayır açık ve net olarak durum bu. götümüze rahat batıyor. hikayelerde kalmış difteri salgınlarını ( lütfen ömer seyfettin'e ait kaşağı adlı hikayeyi hatırlayınız. hatırlayamadıysanız bulup tekrar okuyunuz) özlüyoruz sanıyorum. ya da ne bileyim memlekette topallayan, yürüyemeyen genç eksikliği var herhalde. çocuk felci aşısını bugün bıraksak beş on yıl içinde olacağı bu çünkü.

    aşı ile her soruyu hiddet içermeden cevaplamak gerekiyor çünkü aşı karşıtları, nasıl anlatayım, oldukça titiz insanlar. onlar için aşının içinde bizim nüfusumuza karşı yapılan bir saldırı silahı mevcut. böyle bir ihtimal var mı? elbette var. teknolojik olarak birisinin bu aşıların içine bir silah saklaması mümkün. de işte milyarlarca dolar kazanılan bir işte nüfusun artması mı işinize gelir, düşmesi mi? ikinci soru ise milyar dolar kazanan büyük şirketler ülkelerinin (sözde!) politikalarını mı uygular yoksa karını artırmak için ülkesinin politikasını mı belirler?

    sadece şunu düşünmek bile içinde bulunulan paranoyak durumu açıklamaya yeterli aslında.

    bakın daha o aşının aynı bantta üretildiğinden bahsetmedim bile.

    aşının yapılmaması, ülkemiz için konuşacak olursak bir tek tarikatlar, şeyhler ve şıhlara fayda sağlar. ki zaten bu aşı karşıtlığının önündeki filo bunlar. arkasından da nasıl oluyor bilmiyorum aman ya çocuğum otistik olursa diye paranoyaya kapılan aileler geliyor. kanıt var mı? yok. yapılmış bilimsel çalışma var mı? pubmed'de yığınla var. ne diyor? anlamlı bağlantı yok diyor. otizm sayıları arttı mı? evet. niye arttı? çünkü biz bu çocukları arıyoruz. an itibariyle 18 ila 36 ay arası tüm çocuklar taramadan geçiriliyor. yani aslında var olan otizm oranı artmadı. resmi rakamlar olması gerektiği gibi oldu.

    şimdiden tarikatlar işin içine nasıl girdi diyenler için anlatayım. tarikatların bekası için toplumun fakir ve hasta olması gerekiyor. çünkü tarikatlar iyi tarafta olduklarını, sadaka kültürü içinde, çaresiz toplumlarda, fakirlere sadaka dağıtarak kanıtlarlar. eğer toplum sağlıklı ve refah içinde olursa bu tarikatların oyun alanı daralır. onlara bitip tükenmeyen bir fakir ve hasta topluluğu gerekiyor.

    cidden aşı karşıtı olup elinde ciddi, bilimsel kanıtı olan var ise lütfen paylaşsın. üzerinde çalışalım. yok efendim "şu yazar bunu dedi, bu aktör bunu diyor. vay efendim ama şu, bu..." diyerek çok da mantıklı olmayan paranoyak senaryoların içinde kendimizi kaybedip toplumumuza zarar vermeyelim.

    aşı iyidir. aksi kanıtlanıncaya kadar aşı toplumların bekası için şarttır.
1448 entry daha
hesabın var mı? giriş yap