11 entry daha
  • 4 kasım'da anjiyo ile tedavi edilen hastalığım.

    2 aralık itibariyle askerlik sevkim mevcut, asd hastalığı askerlikten muaf olmamı sağlar mı? internette mevzuatları karıştırıyorum ama net bir bilgiye sahip değilim, askerlik şubesiyle de henüz görüşemedim.

    verdiğim 15.000 tl'nin peşinde değilim fakat 3 hafta git-gel yapmaktan kurtulmak bile önemli benim için, sonuçta işinde gücünde insanlarız hem bana hem firmaya külfet o 3 haftalık süreç...

    edit: (kasım 2019) heyet 1 yıl sevk erteleme verdi. forumlarda aynı hastalığa sahip olan arkadaşlar doğrudan elverişli değildir raporu almışlar fakat heyete çıkmadan önce muayene yapan kardiyolog heyetin bazen kendini korumak için böyle kararlar alabildiğini belirtti. yani benim bundan anladığım her halükarda barışta askerlik yapamam fakat 1 yıl bekletip öyle verecekler elverişli değildir raporunu. çok acelem ve bir planım yoktu ama boşu boşuna 1 sene bekletmeleri gereksiz bence. şimdi kasım’da tekrar şubeye aile hekimine kardiyoloğa ve heyete gideceğim, umarım bu sefer alırım elverişli değildir raporunu.

    edit2: geçen hafta (aralık 2020) "elverişli değildir" raporunu aldım. asd hastalığı doğuştan(asiyanotik konjenital) kalp hastalığı olduğu için, sağlık yönetmeliğine göre "en az 1 yıl sevk geciktirmesi" verildikten sonra uygulanıyormuş fıkra ve elverişli değildir raporu alıp askere alınmıyorsunuz.
6 entry daha
hesabın var mı? giriş yap