3 entry daha
  • devlet hastanesinin aciline, şiddetli karın ağrısı, durmak bilmeyen ishal ve kusma ile gidersin. adını soyadını ve şikayetini bir kağıda yazar, oturmanı söylerler. bir saat kadar sonra filan kimse bakmayacak mı bana diye inlemeye başlarsın, boş yatak olmadığını, yatan hastalardan birinin çıkışından önce kimsenin seninle ilgilenmeyeceğini, "ellerinden geleni yaptıklarını" o zaman anlarsın. son bir kez daha hastanenin tuvaletine gider içinde ne varsa, çıkabilecek her yoldan boşaltır, özel hastaneye gidersin.

    seninle ilgilenecek olan doktor taksiden inemeyişini görünce kendisi sana tekerlekli sandalye getirir, odaya kendisi götürür, başındakilerden biri yatağa yatırır, diğeri kan alır diğeri tahlil için kutu verir. içeri girişinin onuncu dakikasında damardan ağrı kesiciyi almış biraz sakinleşmişsindir. o sırada ateşin çıkar, herkes pervane olur. tahlil sonuçları bir saat içinde çıkar, gerekli antibiyotiği gecenin o saatinde aramaman için ilk dozunu damardan verirler. bu arada ateşin çoktan düşmüş, ağrıların son bulmuştur. biraz daha kendine gelmen için bir şişe daha serum ve ne yiyip ne yemeyeceğinle ilgili bir diyet listesi verip taburcu ederler. eşşek yüküyle para ödeyip, sağlığına kavuşmuş bir şekilde evine gidersin.

    bir hafta sonra özel hastaneden telefon ederler "iyi misiniz, şikayetleriniz devam ediyor mu?" diye. evet, iyisindir... çünkü paran vardır...
1644 entry daha
hesabın var mı? giriş yap