4 entry daha
  • benim ilk defa duydugum bir dondurma cesidi. yalniz benim bahsettigim ev yapimi.

    yine uykusuz gecen bir gecenin sonunda, sabah 6 sularinda televizyonda salak bir yemek programi izlerken kesfettim bu dondurmayi. hemen tarifini de veriyorum. cunku yapimi cok basit ve sonuc da pek guzel oluyor. hem disaridan alip yediklerimize gore cok daha saglikli. "ulkemizde bulunmuyor ahh olsa da yesek" diyenler bakin buraya:

    malzemeler:
    2 su bardagi yogurt (tam yagli olacakmis. ben evde ne varsa onu kullandim bilmiyorum az mi yagli cok mu.)
    2 adet limon (bunlarin hem kabuklarini hem de suyunu kullaniyoruz)
    1 su bardagi seker (toz olanindan tabi)
    1 paket vanilya (hani su kucuk paketlerde olur keklere falan koyduklarimizdan)

    once limonlarimizin kabuklarini rendeliyoruz. sonra da sularini sikiyoruz. kabuklari rendenin en ince tarafiyla rendeliyoruz ki kocaman olup agzimiza gelmesinler. amacimiz sadece kabukta bulunan aromadan yararlanmak o yuzden cok fazla olmasina da gerek yok. mis gibi koktu degil mi? evet. buyuk bir kaseye 2 su bardagi yogurdu koyuyoruz. icine limonlarin kabuklarini atiyoruz. 1 su bardagi sekerimizi atiyoruz. 1 paket vanilyamizi da ekliyoruz. ve en son siktigimiz limon sularini da icine boca ediyoruz. bunlarin hepsini guzelce karistiriyoruz. onemli olan sekerin erimesi ki kitir kitir olmasin. mikser de kullanabilirsiniz. guzelce karistirdik mi? evet iste bu kadar bitti bile. bunu dondurucuya atiyoruz ve donmasini bekliyoruz. sogutma seviyesine gore artik 3-4 saatte donmasi lazim. servis ederken ustune cikolata sosu ya da visne receli koyabilirsiniz.
    bu arada tarifi veren abla isterseniz icine muz, seftali ya da cilek, evde ne meyve varsa ezip katabilirsiniz, boylece meyveli dondurmaniz olur demisti. ben denemedim tercih sizin.
    afiyet olsun.
21 entry daha
hesabın var mı? giriş yap