35 entry daha
  • glutamin bir amino asittir, hani şu proteinlerin yapıtaşı olanlardan.bazıları kesinlikle dışardan alımının gerekli ve beslenmeye katılması gerektiğine ,bazıları ise vücudun zaten yeterli miktarda ürettiğini söylemektedir. glutamin aslında vücudumuzun üretemediği 8 aminoasit arasında bile değildir.peki neden bu kadar popüler hiç düşündünüz mü?
    şöyle diyelim kimin ihtiyacı vardır glutamin'e?
    herhangi bir stres altında olan(ağırlık çalışması,rutin hayatın getirdiği sorunlar)herkes glutaminden fayda sağlar.glutamin vücutta en bol bulunan amino asittir.diğer aminoasitlerden 3-4 kat daha fazla vücuttadır. suppelement olarak alımı kasların ağır idmandan dolayı hasar görmesine recovery olarak yardımcı olur.ayrıca deri ,organ , böbrekler ve karaciğerdede bulunur. çünkü vücuttaki stres genelde sakatlanmalara yol açar, işte glutamin bu noktada sahneye çıkar.
    idmandan sonra kaslarda küçük yırtıkların oluştuğunu hatırlayın ,ayrıca idmandan sonra glutamin seviyesinin düştüğünüde unutmayalım..
    ne kadar ihtiyacım var?diğer supplementları kullanmadan önce yaptığınız gibi glutaminden önce de doktorunuza başvurunuz.bunun sizin genel sağlığınız için olduğunu unutmayınız.günde 1-5 gram glutamin alınması tavsiye edilir.vücudun bu tür ürünleri sindirmesi için en iyi yol,onları vücudunuzun en çok ihtiyaç duyduğu zamanda almanızdır.bunları saymak gerekirse:
    sabah kalkınca ilk iş olarak,idmandan hemen sonra gösterilebilir ,ayrıca uzun uyku seanslarında vücudun beslenmesi içinde yatmadan 1 saat önce yada hemen uykudan önce alımı uygundur.genelde çoğu sporcular günde 5 gramdan fazla alırlar(ki bunda bir sorun yoktur),ancak bunu alırken vücudumuzun sindirimi iyi yaptığına emin olmalıyız çünkü fazlası doldur-boşalt şeklinde atılacaktır.
    sürantrenman (overtraining) olmamak için yol arkadaşınız!
    herkes bir şekilde sürantrenman olabilir.bu vücüdunuzun artık çok yorulduğu ve gelişimin durduğu zaman gelir.supplement olarak dışardan glutamin alımı ilebirlikte iyi bir beslenme sizi sürantre olmaktan ciddi bir şekilde korur.
    glutaminden ne beklenmeli?
    glutamin ,kafein, yağ yakıcılar gibi çabuk etki veren bir şey değildir.glutaminin idman sonrası alımı kasların hasar görmüş bölümlerini tedavi ederek diğer idmana kaslarda daha çok istek ve sağlamlık meydana getirir.ancak genelde bunlar bile fark edilmeyebilir ama glutamin çalışıyordur, bu kreatin gibi birşey değildir (bkz: non-responders) , yani glutamin'e vücudunuzun kayıtsız kalması gibi birşey yoktur.ayrıca bugüne kadar hiçbir zehirlenme yada bir sağlık sorunu görülmemiş yada rapor edilmemiştir.fakat aşırı alım midede ağrı yapabilir.
    glutamin yıllardır kullandığım supplementlerimdendir . bunların dışında herzaman ;.wheyprotein, omega 3 efa yağları.kreatin.multivitamin kullanmaktayım.
    güçlü araştırma ve bilimsel desteklerle glutamin whey proteinle beraber en popüler supplementdir.kesinlike alıp kullanılması gerekir ve paranız kesinlike sokağa gitmeyecektir.
17 entry daha
hesabın var mı? giriş yap