252 entry daha
  • ispanya'dan canlı bildiriyorum, bu adam gerçekten popüler. nasıl oluyor, anlamıyorum, ama öyle.

    kantinte çalışanlardan tutun, benzin istasyonundaki pompacı abi, temizlikçi ablalar, türk olduğumu anlayan herkes bana "kan yaman"ı soruyor. "valla onu tanımıyorum, kıvanç* verelim" diyorum, yok, illa can yaman.

    pr yapmasına gerek yok çünkü iki kanal birden günde 3-4 saat, hemen prime time'dan önce, art arda türk dizileri yayınlıyor. bu yüzden o saatlerde evde olan ya da tv başında olan herkes biliyor, seviyor ve takip ediyor. can yaman insta'dan ya da twitter'dan şu gün şurdayım dese, oraya binlerce insan yığılır. hiç reklama, pazarlamaya falan gerek yok.

    o değil de, elimize can yaman ve türk dizileri sayesinde eşsiz bir fırsat geçti. asıl pr'ı şimdi turizm şirketleri, yapım şirketleri ve devlet yapmalı. türkiye'ye güney avrupa'dan turist akını başlatılabilir. müthiş bir kültür transferi imkanı, dünya'ya derdimizi anlatma fırsatı doğdu. ancak bu konuda dikkatli olmalı, batılıların görmeyi beklediği oryantal öğeleri onlara sunmak yerine gerçekte neysek onu sunmalı, kendi müziğimizi, dilimizi, kültürümüzü transfer etmeliyiz. bu romantik şapşal temalar tamam ama şimdi gerçekten sağlam senaryolar ve oyunculuklar ile, biraz kaynak ve para harcayarak, daha üst düzey işler çıkarmalı, daha eğitimli kesimin de dikkatini çekmeliyiz. örneğin, ben herkese masum'u tavsiye ediyorum, hazır netflix'te de var. bunun gibi ve bir tık üstü işler ile dünya'ya her türlü derdimizi anlatabiliriz; aynı yıllardır amerika'nın yaptığı gibi.
951 entry daha
hesabın var mı? giriş yap