2 entry daha
  • yönetim planı, anagayrimenkulün anayasasıdır. yönetim planının ve sonradan planda meydana getirilen değişikliklerin tarihi, kat mülkiyeti kütüğünün “beyanlar” hanesinde gösterilir ve bu değişimler yönetim planına bağlanarak kat mülkiyetinin kuruluş belgeleri içinde saklanır.

    yönetim planında hüküm bulunmayan hallerde, anagayrimenkulün yönetiminden doğacak anlaşmazlıklar bu kanuna ve genel hükümlere göre karara bağlanır. yönetim planı kat mülkiyeti kurulurken yapılır. yönetim planının yapılmaması halinde kat mülkiyetine çevirme işlemi yapılmaz. yönetim planı tüm malikler tarafınca imzalanmalıdır. yönetim planının değiştirilmesi için tüm kat maliklerinin beşte dördünün oyu şarttır.

    yönetim planı; emredici hukuk kurallarına, ahlaka, adaba, kişilik haklarına aykırı olmamalıdır. yönetim planında kanunlara ve hakkaniyete aykırı hükümler var ise, kat maliklerinden herhangi biri ilkin kat malikleri kuruluna başvurup, bu aykırılıkların değiştirilmesini yada iptalini ister. kat malikleri başvuran malikin bu isteğini reddederse yada bu isteğin yerine getirilmesi için beşte dört oy sağlanamamışsa, başvuran malik yönetim planındaki söz mevzusu hükmün değiştirilmesi yada iptali için dava açmalıdır.
3 entry daha
hesabın var mı? giriş yap