87 entry daha
  • zeki müren’e kendisine neden “paşam” denildiği sorulunca “ankara’dakilere … diyemedikleri için” dediği yönünde bir geyik vardır, doğruluğu zayıftır, hatta bence doğru değildir. hayatı boyunca siyasi rengini belli etmekten ısrarla kaçınan bir insanın böyle bir cevabı vereceğine inanmak abes kaçar. olsa olsa uydurmadır bu laf.

    bakınız, 1980'lerin sonundaki bir röportajda, bunun hikayesini kendisi nasıl anlatıyor:

    -sizi yakından tanıyanlar, adınızla değil de “paşam” diye hitap ederler. bu sözcüğün yaşamınızda bir anısı ve geçmişi olması gerekir. bunu dinleyebilir miyiz?

    zeki müren: gayet tabi, hemen cevaplayayım efendim. bunu bir çok kişi sordu bana bugüne kadar.
    efendim, 1969 yılında, aspendos konserimden * sonra, antalya halkı bana “sanatın paşası” ismini layık gördüler, teveccüh gösterdiler ve antalya’da “paşam paşam” diye hitap etmeye başladılar. sonra, bu bodrum’da duyuldu, bodrum halkı da “paşam” diye hitap etmeye başladı ve şimdi istanbul’da, başka şehirlerde, her ortamda “paşam” diyorlar. ben “bana ‘paşam’ diye hitap edin” demedim hiç kimseye. zaten böyle bir şey düşünülemez benim için. fakat bu tabir beni rahatsız etmiyor. alışıldı gibi bir şey. alıştım adeta. bir çok kişi “paşam” diyor efendim.

    inanmadınız mı?buyrun o zaman:

    http://rapidshare.de/files/26811450/pasam.wmv.html

    edit:

    dosya silinmiş. ama şuradan izleyebilirsiniz. (yukardaki linkte bu video vardı, kim youtube'e yüklediyse teşekkürler.)

    http://www.youtube.com/watch?v=s2suij6k-ba
1811 entry daha
hesabın var mı? giriş yap