2 entry daha
  • bu tip bir yatirim yapacak olanlar eger para icinde yuzmuyorlarsa, yerel ve genel ekonomiyle bir miktar ilgilenirlerse iyi olur.. ornegin bu yil enflasyon istenenin cok ustunde %10'larin ustune gitti. reel faizleri adam etmek isteyen mb'nin mudahaleleri de dogal olarak kredi faiz oranlarini co$turdu. 2007 icin ongorulen enf. %8 (amac %5.5). 2008 icin %4... bunlar iyi $artlarda elde edilebilir rakamlar, ama secim geliyor, pkk ve israil malum...

    sonuc: en azindan 12-15 ay daha konut kredi faizlerinin %1'leri gormeyecegi kesin. eger secimler sakatlik cikarmazsa ve her $ey beklentilere uyarsa, 2008 ve sonrasinda kredi faizleri guzel yerlere inebilir. bunlarin takibi, takdiri ve hesaplamasini yapmak, tasarruf etmenize yardimci olacaktir. %1'le 300 bin maliyet getiren 100binlik bir kredinin $u anki %2'lik oranda toplam maliyeti 500bin... 3 ay once kredi kullananin cebinde kalan para 200 bin ytl; bir ev parasi.

    ergo, her $ey ters gidende faizler %3'lere, vadeler 24 aylara gelirse... $u an kullanmak da avantaj saglayacak olurdu. hayat tahmin ve beklentilere bagli. ben olsam 1.20lere inmeden kullanmam, o ayri.

    (bkz: mortgage odemesi hesaplamalari)
9 entry daha
hesabın var mı? giriş yap