21 entry daha
  • bir kaç yıldır kullandığım fakat motor kitlenmesinden kaynaklı(?) beni inanılmaz zor düşüren motosikletim.

    bendeki 2016 model henüz 22 bin km'de 250 lik modeli.

    tecrübeli yazar arkadaşlardan konu ile ilgili olarak ciddi şekilde yardıma veya öneriye ihtiyaç duyuyorum. lakin ne yapacağımı bilmiyorum ve motosikletimden olmak üzereyim.

    olay şöyle...

    geçen sene yazın yoldayken motor high tempature uyarısı vermişti.

    motor kendi güvenliği için fazla sıcaktan dolayı çalışmasını durdurdu. motoru soğuta soğuta mola vere vere yavaş yavaş bostancıya gidebildim.

    motoru ktm yetkili servisine bıraktığımda conta yaktığını, motorun su ve yağı karıştırdığından bahsettiler. "şansıma" ki artık ne şanssa, garantinin dolmasından 20 gün sonra böyle bir olay yaşandı. servis, bütün bakımlarımı ktm servisinde yaptırdığımdan mütevellit konuyu iyi niyet garanti kapsamında değerlendireceklerini ve sadece işçilik parası alacaklarını söyledi. ( 2000 tl'ye yakın bir meblağ çıktı).

    bahsettiğim yer herkesin bildiği ktm spormoto. servis toplamda 3000 euroyu bulacak şekilde motoru garanti kapsamında değiştirdiğini ve motor hazır olduğunu söyledi. fakat motora bindiğimde bir gariplik olduğunu hissettim/farkettim. garip bir ses ve çalışmasında bir anormallik vardı. sonuçta kendi motorunun nasıl çalıştığını en iyi sen bilirsin.

    servise motoru geri götürdüm ve bunda bir problem olduğunu aktardım. sonrasında ustalar baktı ve motora rektefiye yaptılar. neden böyle yaptıkları konusunda açıklama vs çok bir açıklama yapmadılar.

    bende uzun süredir motorsuz kaldığım ve motosikletime ulaşım amaçlı ihtiyacımdan ötürü motosikletimi alıp çıktım. sonrasında yaklaşık olarak 1 sene boyunca motorumu görece sorunsuz bir şekilde kullandım.

    fakat geçen hafta yoldayken motor pat diye stop etti. bu defa evin yakınında bir ustaya gittim ve suta bana motorun kilitlendiğini söyledi. motor kilitlenmesi yağsız kalması veya yağ pompası vs arızası nedeniyle olan bir durummuş. düzenli bakım yaptığım için nasıl kilitlendiği konusunda hiç bir fikrim yok.

    şimdi bu konu ile alakalı hukuken ve teknik olarak ne yapabilirim yardıma ihtiyacım var. sizce ne yapmalıyım ?

    -tamirci teklifi-

    tamirci önüme şu seçenekleri sundu. normalde motorun piyasası 16-17 bin tl bandında.

    1.seçenek motoru 3 bin liraya adamlara satmak.
    2.seçenek 7 bin tlye yeni parçalar alıp (işçilik dahil değil) motoru sıfırlamak.
    3.seçenek 5 bin liraya çıkma bir motor bulmuşlar 2 bin de işçilik vererek 7 bin tlye motoru değiştirmek.

    bu konuda da nasıl bir yol izlemeliyim ne yapmalıyım konusunda yardımlarınızı bekliyorum.
16 entry daha
hesabın var mı? giriş yap