1253 entry daha
  • aptal vegan var mı? çok. peki 2-3 yıldan fazla vegan beslenen yani denemek için değil, gerçekten vegan olan aptal var mıdır? hiç sanmıyorum. neden mi? 2-3 sene boyunca yediğine içtiğine dikkat ederek yaşayan, sürekli toplum baskısı ve yüzeysel tepkilerle karşılaşan birisi aptal bile olsa vegan beslenmeyi sürdürülebilir hale getirmek için kendisini eğitmek zorunda. eğitimsiz bir vegan çeşitli sağlık sorunları yaşayabilir. sağlık sorunundan önce zaten insanların sorgulamaları nedeniyle eğer bilinçli bir vegan değilse vazgeçirilir toplum tarafından.
    yani uzun süredir vegan olan birinin beslenme konusunda vegan olmayan ortalama birinden çok daha bilinçli olduğunu söyleyebiliriz.

    zaten uzun süredir vegan olan insanların sosyoekonomik seviyesine bakarsanız üst sınıf, burjuva insanlar olduğunu göreceksiniz. kaç tane asgari ücretle geçinen, üniversite eğitimi olmayan, dar gelirli vegan tanıdınız? çok nadirdir. hadi tanıdınız diyelim, iddia ediyorum maksimum bir sene vegan beslenebilir o kişi heves olarak. bunu yaşam tarzı haline uzun süreler getiremez. ne yaşadığı toplum, ne de bilinç düzeyi izin vermez uzun yıllar vegan olmasına böyle bir kişinin.

    vegan beslenmek pahalı deniyor bu noktada. eğer sürekli fake meat veya ikame vegan ürünler tüketme heveslisiyseniz pahalı sadece. ilk vegan olduğumda sürekli vegan burger, vegan peynir vs tüketiyordum. bu ürünler pahalı.

    mercimeğin, tahılın, baklagillerin birim fiyatı hiçbir zaman etin birim fiyatından pahalı olmadı, olmaz. keza meyve de öyle. sadece kuruyemiş türkiye'de saçma sapan pahalı o kadar. gerçi tanesi 25 kuruştan 600 adet kocaman ceviz aldım çiftçisinden geçen gün. yani işini bilene o da pahalı değil.
549 entry daha
hesabın var mı? giriş yap