5 entry daha
  • eğer en son sonuç 2015'te yayınlandı ise, okuduğunu anlama konusunda 2015'e kıyasla çok daha gerilere düştüğümüzü sadece bu platformdaki gözlemlerimden yola çıkarak rahatlıkla söyleyebilirim.

    girdiğim bazı entry'ler üzerine bana atılan mesajlardaki alakasızlık(ahlaksızlık kısmına burada girmeye burada gerek yok), bana okuduğunu anlama özelinde ne yönde ivmelendiğimizi yeterince gösteriyor zaten.

    kendi kendime, "bu yazdığım şeyden bu anlamı nasıl çıkarabildi; bu nasıl bir kafa, nasıl bir anlama mekanizması..." diye düşünerek, öyle hayretlerin içerisine düşüyorum ki bazen, tarifi zor.

    bazen bunlarla uğraşmak, bu gibi durumlarla muhatap olmak öyle bir yük oluyor ki insana, yazmadığım yazılar yazdıklarımdan daha fazla kalıyor artık.

    görmemezlikten gelme, es geçme, yokmuş gibi davranma konusunda kendimi yeterince geliştirmem lazım sanırım.

    eskiden fikre karşı fikir sunmak doğru ve yaygın olan iken, şimdi fikre karşı küfür hatta sözüm ona bir fikirle örtülenmiş küfre karşı yine 'direkt küfür çok sakil durmasın' diye küfrün arasına serpiştirilen fikir kırıntıları moda artık.

    edit:

    aldığım mesaj üzerine ben de kontrol ettim ve bütün kategorilerde bir yükseliş olduğunu gördüm.

    demek ki dipte zirve yapmaya ilerlediğimiz nokta, "okuduğunu, duyduğunu anlamamazlıktan gelme" noktasıymış. buna dair olan genel seviyeyi belirlemeye yönelik araştırmaların olmaması büyük talihsizlik. gitgide daha kötüye gittiğimize dair yanılgım, tarafgirliğin ve partizan tutumların bana ve benim gibilere bir hediyesi olsa gerek.

    aslında eğitim düzeyindeki gerilemeden çok daha kötü bir durum, bu bahsettiğim şey.zira anlamamazlıktan gelme, yanlışta bilinçli olarak ısrar etme bir şeyi bilmemekten veya yeterince öğrenmemiş olmaktan daha büyük bir tehdit, toplum için.
    birinci probleme çözüm getirmek, insanların içine işlemiş bilinçli körlüğün tedavisini yapmaktan çok daha kolay.
73 entry daha
hesabın var mı? giriş yap