7 entry daha
  • genellikle ergen tayfasinda gorulen bir kendini begenmislik var malesef, bir yere kadar da tolere edilmelidir cunku genclik boyle bir donem. genc insan kendini herseye kadir ve her sozu soylemeye muktedir hissedebilir, bu hissiyat ve tavir yasin ilerlemesi ile birlikte makul bir sekle evriliyor.

    dinleri ve tanriyi inkar eden cogu genc, hic kitap okumadan ozellikle (kuran) seyrettikleri bir kac youtube videosu ile aydinlandigina inanarak ''insani kamil'' olduklari hezeyanina kapiliyor gordugum kadari ile. sosyal hayatta onemli bir yere sahip dini veyahut ona inanan kimseleri kucumsemek, dalga gecercesine cirkin tavir ve sozlerle elestirmek veyahut dini reddetigi icin kendini ustun gormek bir nevi toplumdan intikam alma sekli gibi gorunuyor. yillarca dayatilan din bilgisi ve toreye bir baskaldiri gibi dusunmek gerek.

    inanmak da inanmamak da marifet degil.

    etki tepkiyi doguruyor,

    bir yanda inandigi icin gururlanan ve bunu gostermekten zevk alan kesimler oldugu surece diger tarafta da inancsizligini gurur vesilesi yapmak isteyen ve bunu sergileme ihtiyaci hisseden bir kesim olmasi kacinilmazdir.

    en iyisi herkesin bu meseleleri icsellestirip gosteris malzemesi yapmaktan kacinmasidir.
47 entry daha
hesabın var mı? giriş yap