1160 entry daha
  • size şunu yazayım da yok artık diyin.

    misal ülkenin kadrosu itibariyle iyi bir maaş alan memurusunuz. ama hem iyi maaş alan hem de iyi bir emeklilik ikramiyesi alamıyorsunuz. evet böyle bir kadro var. bilenler bilecek.

    o zaman ne yapıyorsunuz biliyor musunuz? o kadro ile akademisyen oluyorsunuz. ve emeklilik ikramiyeniz yüksek oluyor. ve o kadro ile geldiğiniz için maaşınız da, kıdem tazminatınız da güzel oluyor.

    ve kaba et büyütme, makale yayınlama zorunluluğu, proje düşünme ve hayata geçirme, tübitak ile haşir neşir olma ve taş üstüne taş koyma gibi bir derdiniz olmayıp aynı zamanda size itiraz edemeyen yani itiraz etme gibi bir cesareti gösterince aha siktim belanı artık gibi ego tatmini yaşayabileceğiniz bir öğrenci gurubuna da hakim olunca ortaka bir de böyle bir akademisyen tipi de çıkabiliyor.

    şimdi bütün bunlar şakaydı lan demek için bi taraflarımı kesebilirdim esasında ama şunu bilin ki bu, şu an baktığınız bu ekran kadar gerçek.

    bu ülkede ders vermek ile araştırma yapan bilim adamlarını ayırmak lazım. esasında şu da var. ders vermek için illa akademik bir kariyer şart değil hatta belki de şu ego olaylarını düşünce olmasa daha iyi.
174 entry daha
hesabın var mı? giriş yap