27 entry daha
  • dizinin bazı karakterlerini kısaca tanıtmak gerekirse:
    müzevir müzeyyen: tüm mahallenin dedikodusunu bilen sağa sola laf taşımaktan müthiş zevk alan. istasyonda çalışan haydar bey’e sürekli asılıp ona (haydarpaşa der hatta) daha sonra haydar beyle evlenip, evlendikten sonra da her seferinde ona seslenirken “haydarpaşa..aman haydar bey” diye düzelten hatun. dizinin ilerleyen bölümlerinde kendi gibi olan yeğeni zeynep’te diziye katılır.
    lütfen hanım: kanımca dizideki en komik karakter lütfen hanımdır. yani kadın neden lütfen hanımdır neden herlafa lütfen sokar bilinmez ayrıca genetik bir durummuş gibi lütfen hanımın kızı da dizinin bilmemkaçıncı sezonunda büyüyünce her lafa lütfen sokuşturmaktadır ki o da ayrı bi komedidir.
    -nasılsın bilmemne
    -iyiyim lütfen siz
    -annen nerde
    -orda lütfen.
    mehpare: özürlü mü, kıt mı anlayıp bilemediğimiz abisine abimabim annesine annemannem yengesine yengemyengem diyen bilmemkaç yaşına gelip hala evlenememiş olan hatun. dizinin ilerleyen bölümlerinde çay bahçesi sahip olan hakkı (mehpare ağzıyla hakkımhakkım) denen bir adamın aşık oluyor, evleniyolar.
    iğneci handan hanım: uzun zaman muhtar beyin peşinde dolanıp allem edip kalem edip sonra birşekilde muhtar beyle (tabiki fadime öldükten sonra) evlenmeyi başarmış hatun.
    muhtar bey: fadime’nin babası hatta muhtar babacığuu.
    fadime: temel’e aşık bunu çaktırmayan hemen hemen temel’i her bölümde dövdüğüne tanık olunmuştur. temel’e kilçuuuk der. fadime yangın ayşe isimli yeni bir diziye başlamak üzere diziden ayrıldı ve mahallenin muhtarlarında son bölümde fadime'yı yanarak öldürdüler fadime bitti kül oldu, yangın ayşe olarak star tvde küllerinden yeniden doğdu. nitekim yangın ayşe çok tutmadı ...aydan burhan bir dergiye verdiği açık saçık pozlarla da durumu kurtaramadı ve yerini sağlamlaştıramadı kaybolup gitti.
    ayrıca fadime dizinin ilk jenerik şarkısında: uyy ben sizu çok seveyrum yoksa siz benu sevmiy misunuz derdi..
    kemikkıran kadriye: bu hatun dizi boyunca yıkılmaz sert kadın kemikkıran imajı çizmiş sonrasında fırıncının teki buna abayı yakınca yelkenleri suya indirmiştir.
    mahallenin delisi: herzaman olaylar hakkında ders verici yorumlar yapar kimsenin söyleyemediklerini söyleyen insanın sinirini bozan adam. elinde bi direksiyonla ordan oraya dolanır. deliyim ama hepinizden akıllıyım yeri geldiğinde mantığıyla dolaşırdı ortalıklarda. hr bölümde mutlaka gecelerin yargıcı tarzı bir nutuk atardı ortaya. fadime buna "uiyyy akillu delu" derdi.
    temel: kahveci, çaydanluğun sahibi, fadime’nin hastası..daha sonra fadime ölüp diziye şirin eklenince ona yazılıyor. "uiiy şirun" demesiyle meşhur, ikide bir plan edeceğum muhtar babacığum diyip durur. milletin özel hayatına girip zorla koskoca insanların işine karışır. kıldır yündür. ancak canlandıran erkan can muhteşem bir oyuncudur o apayrı.
    goncagül: o da sebepsiz bir şekilde her lafın sonuna “usta” ekler, mahallede eczacı levent’le nişanlanır ilerleyen bölümlerde..
    şirin: temel'in uyy şiruun diye kahveden yanına koşup asıldığı hatun. izmirli 2 tane yeğeni var onların okulu için istanbul'a gelmişler. nam-ı diğer teyzoş. uyuz bir ablası var.ilerleyen bölümlerde -dizinin en saçmaladığı anlar- temel'le evleniyor..

    ~herşey bir yana en önemlisi dizinin her bölümünde mutlaka olaylara ilişkin inanılmaz geyik bir şarkı olmasıydı tüm şarkıların özü sözü melodisi neredeyse aynıdır ve mutlaka sonu "bakalım neler ooo-laa-caaaak" diye biterdi.

    dizinin şarkısı da hatırladığım kadarıyla eksik gedik ama şöyle birşeydi:

    kadın erkek genç yaşlı
    küçük büyük ihtiyar
    kızlar delikanlılar ve sevimli çocuklar
    herkes yerini alsın bizim dizi başlıyor
    sanki gerçek hayatta bu mahalle yaşıyor..

    sıra sıra esnafı
    akıllısı ve safı
    kimisi çok namuslu
    kiminin yok insafı…

    evlerde sokaklarda
    dar gelirli insanlar
    birbirlerini tanırlar
    bir arada yaşarlar
    tartışmalar çıksa da
    dönmez asla kavgaya
    işi tatlıya bağlar biri girip araya..

    işte bu mahallenin
    bir tane muhtarı var
    bir de kızı var ki o sevilir muhtar kadar
    (bu yerlerde bi yerde fadime devreye girer "uyyy siz beni sevmiy misunuz oysa ben sizi çok seveyrumm) derdi..
107 entry daha
hesabın var mı? giriş yap