6 entry daha
  • degisik bir bakis acisi ile yaklasmak gerekirse, cocukken yapilmis fakat o zamanlar garip gelmemis, anlamli gelmis bir mevzunun yillar sonra -15 yil iyidir- akla geldiginde yasattigi titreme, seyirme, aglama ve benzeri taddaki travmatik olaylaridir. kendimden ornek vermem gerekirse -ki ben bu ornekleri vermek icin yaziyorum bunu- direk taze taze, 90 lar pop zirvesi'nden sonra aklima gelen "o zamanlar" anlam teskil etmis, lakin simdi titreme getiren olaylari cok net bir sekilde siralayabilirim...

    efendim yillardan 199x; 4 < x < 8. mirkelan yeni cikmis. bir her gece sarkisi var ki eyvah eyvah... klibinde iskender paydas bir solo atmis (ne solosu, 5 saniye atak yapmis) , mirkelam baslamis kosmaya ve o ara herkeslerin diline dolanmis. iste o asamada artik polifonik osuruk kisisi nasil etkilenmis ise bu mevzudan; eski calisma masasinin cekmecesinin uzerine (gorunmesin diye muhtmelen) su anlamli dizeleri yazmis 2b kursun kalem ile ;

    mirkelam = her gece = 1 numara = number one

    bu esitligi hemen inceleyelim ;

    mirkelam = her gece ; meali : abi valla baska sarkisini billmiyorum ama cok guzel bu sarki. o uzun sacli baterist de ne guzel solo atmis (bkz: solo atmak). ben de mirkelam olucam !mirkelam` = her gece = 1 numara ; meali : cok guzel sarki cok ! 1 numara !!!

    mirkelam = her gece = 1 numara = number one ; meali : orta okula yeni basladigimi ve yeni yeni ingilizce ogrendigimi belirtme ihtiyaci hissettim ! number one , number two , numbber three ... one hundred ! thank you !

    hatirlamak istemedigini hatirlamayan bunye, yillar sonra eski calisma masasini atmak icin sökerken bu yazi gozune carptiginda uzerine bir titreme gelir. yetmez gozu seyirmeye baslar. akabinde masayi cope atmaz, yakar.

    ve hemen akabinde akla 70 yillarindan kalma bir kaset calar ve amfi ile bangir bangir tarkan, serdar ortac, burak kut, mustafa sandal dinlenen yillar gelir. evet evet. gelir. akabinde pepsi mega 5 li canlanir gozde. burak kut'un ikinci albumunu cikarttigi yillara denk gelen yunus faciasi, pepsi mega 5 li'de, buyuk paralar ile cekilip, buyuk sukse yyapan yasandi bitti'nin klibinin bir numara oldugu gunlerde yasanan mutluluk gelir, carpar, gider. hemen hemen akabinde orta 2'deki turkce dersi gelir akla. turkce ogretmeninin kompozisyon konusu olarak "bir sarkinin hikayesini anlatin" vermesii ile baslayan, konu olarak yasandi bitti'nin secilmesi ile devam eden ve "... acaba bu sarki niye yazildi , ben burak kut bu sarkiyi niye yazdim..." diye baslayan bir kompozisyonla biten, cok buyuk karizma yapilacagini dusunurken butun sinifa tasak konusu olmaktan gecen bir yol... ühühühühüh !!! sikerim lan !!!!

    hemen akabinde goz onune gelen, ilkokulda tolgahan ve dans grubu tadinda yonca mercimek, koya bora sarkilari soyleyip danslarini etmemiz... hayir hayiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiğğğğğğğğğğğğğğrrrrr !!!!!
464 entry daha
hesabın var mı? giriş yap