• mozart'ın ne kadar güzel bir piyanist olduğu konusunda hepimiz hemfikiriz. ama bir düşünün lütfen bu adam neden sadece klasik müzik türünde eserler vermiş.
    herhangi bir rock bardan yakalayacağınız uzun saçlı metalci bir kardeşimizin bile yeterince çalışmayla caz'dan türk halk musikisi'ne, k-pop'tan isveç death metali'ne, delta blues'dan edm'e kadar her türlü müzik türünü icra edebileceğini biliyoruz. normal insanlar bile çeşitli müzik türlerinde eserler ortaya koyarken mozart arkadaşımız klasik müzik yapmaya karar vermiş.ben bunun nedeninin mozart'ın dar görüşlü tırt bir müzisyen olmasına bağlıyorum.
    klasik müzikçilerin doğaçlama yapamadığı da bilinen bir gerçek iken yine bir rock bardan aldığımız kardeşimizin en basit pentatonik gamla bile mozart'tan daha iyi bir doğaçlama sergileyebileceğini söyleyebiliriz.
    yani demek istediğim mozart doğaçlama yeteneği olmadığı ve diğer müzik türlerinden anlamadığı için klasik müzik türünde eser verebilmiş bir müzisyendir.

    edit: arkadaşlar özür dilerim:((
    edit 2: yine özür dilerim ama hem bana ve hem de aklı başında insanlara sözlükte ne kadar kafası çalışmayan insan var olduğunu gösterdiğiniz için teşekkür ederim.
    edit 3: tamam ben de format vs. ne varsa içine etmiş olabilirim belki ama siz koskoca sözlügü reddit'in whoosh subredditine çevirdiniz davarlar.
147 entry daha
hesabın var mı? giriş yap