363 entry daha
  • özünde kişinin kendini tanıma süreciyle ilişkili olsa da uygun imkanlara sahip olunamadığında da gerçekleşmesi giderek zorlaşıyor.

    çünkü;
    - geçmiş yaşantılar ve çevredeki uyumsuz/göstermelik çiftlerin etkisiyle sevgi kavramının içinin boşaltıldığını farketip, onlar gibi olmak yerine yalnız/özgür olmak isteği var.
    - belli yaştan sonra hayatın yoğunluğu/yoruculuğu arasında reelde sınırlı bir çevre içerisinde kalınıyor.
    - sosyal medya kullananlar ise seçeneklerin fazla olması sebebiyle birini daha çok tanımak yerine, daha çok kişiyi tanımak istiyor.
    - birini tanıma kavramı, iş/maaş/güzellik gibi ilişkilendiriliyor. kimse kimsenin iç dünyası, hayalleri, sevgisinin saflığı ile ilgilenmiyor. ekşideki başlıklar gibi bilmem kaç cm kaç lira kaç beden kriter kriter kriter..
    - flört aşamasında kimsenin kimseye tahammülü, güveni yok çünkü nasılsa alternatif çok var şeklinde düşünülüyor ve hızlı başlayan her şey hızlı bir şekilde bitmiş oluyor.

    sevgililik, benzer ya da farklı zevkleriniz olsa da anlaşabildiğinize inandığınız, birlikte gülebildiğiniz, sizi umursayan, saflığına ve kalbinin temizliğine güvendiğiniz, güzellikleri de zorlukları da birlikte yaşamak istediğiniz kişi ile gerçekleşebilecek bir durum. ama insanlar artık o kadar yorgun ki böyle birini aramak yerine yemek sepetinden yemek söylemek gibi kolaya kaçmak ve sadece o boşluk hissini doyurmak istiyor.
1717 entry daha
hesabın var mı? giriş yap