513 entry daha
  • genel bir toparlama yapalim:

    arama kurtarmada yer alan veya yer almis ekipler su sekilde:

    afad, akut, anda, ihh, jak, jöh, nak, bakut, todoks, uludak, yesil bursa dagcilik, yildirim dagcilik. bunlarin disinda bagimsiz gönüllü dagcilar da bulunuyor.

    tüm görevli ve gönüllü arama kurtarma ekiplerine göstermekte olduklari mücadele icin kendi adima minnettarim.

    montun bulundugu küreklidere mevkiinde yogunlastirilmis aramalar var.
    softabogan mevkiinde ayrica asagidan yukari bir tarama yapan ekip bulunuyor.

    son dün, su icerisinde saplanmis bir adet baton bulunmasi, birinin veya her ikisinin de suya düsme ihtimalini cogaltiyor. batonun görülememesi icin onlarca neden olabilir, nasil görmezler diye öyle uzaktan sallamak kolay. hülasa batonun sapanlandigi alan önceden karla kapli olabilir baska nedenler olabilir.

    acikcasi arama kurtarma icin mücadele edenlere laf söylemek geri zekali eblehlerin mastürbasyonundan baska bir sey degil. cok götünüze güveniyorsaniz bagimsiz sekilde aramalara katilmak mümkün. git katil, sen daha iyi is cikar. özellikle görevli ve gönüllü mücadele edenlere laf söylemek ruh hastaligi belirtisi. adamlar aramaktan bir hal oldular. müthis özveri, güc ve dayanim gerektiren seyler bunlar.
    ulen ne terbiyesiz, arsiz soysuz les yiginlarisiniz be. biri der bunlar nasil ariyor, bir digeri vergiler havaya saciliyor. yasayan en asaglik mahluksunuz sizler.

    bölge cok engebeli, arazide ucurumlar var, dogal engeller var, hava sartlari cetin, her yer kalin kar tabakasi ile kapli, egimlerde bu kalinlik 1,5 metre ve üzerinde.

    bu konu üzerine yapilan ve yapilacak olan tüm varsayimlarin hic bir anlami yok.

    gps kullanimi: burda sayilari azimsanmayacak beyaz yakali geri zekali, gps saat kullansalardi böyle olmazdi diye palavralar sikmislar. cukur ve vadi iclerinde o sizin pek havali görünümlü saatin hic bir boka yaramaz, antenleri zayiftir, cekmez böyle durumlarda götünüze sokarsiniz o saati. dogru dürüst bir gps cihazi olmadan, yok saatmis yok bileklikmis hikaye o mevzular.sehirde cevrene hava atarsin o uyduruk saatinle.
    öyle olsaydi, böyle olsaydi diye bir olay yorumlanmaz, bunun hic kimseye, kaybolanlara da burda yazilari okuyanlara da hic bir getirisi yok, bir seyler biliyormus tandansi ile anca kendinizi zavalli, gülünecek hallere sokuyorsunuz. konu hakkinda bilgi sahibi olmayanlari da hatali yönleniriyorsunuz.

    cocuklar her ne kadar tecrübesiz olsalar da, yanlarinda hic bir ekipman tasimadiklarini da biliyoruz. can bu, sonuna kadar mücadele edeceklerdir veya etmislerdir. insan ve bu tür yerlere az cok asina olmus bireyler, tüm güclerini gösterirler.

    fakat emareler birinin veya belki her ikisinin suya düsmüs olabilecegi yönünde. belki sisli havada iclerinden biri bu akarcayi göremeyip düsmüs olabilir. fakat derinligi olmayan, yüksek akintisi bulunmayan bu yerde batonu neden biraktilar, biri montunu gayri ihtiyari cikarip, suya düsene yardima inmis olabilir. iyi de neden bu ekipmanlarini geri almadilar? basina inanmak mümkün degil ama bulunan batonu ailenin biri teyit etmis. ama yine de bu bulunan batonun onlardan birine ait oldugunu göstermez.
    iki ihtimal düsünüyorum, bu alanda yasanilanlar yogun sis halindeyken yasanmis olabilir. bu sebeple esyalarini tekrar bulamadan bölgeden kacislarina devam etmis olabilirler, soguk su ile yekvücut temas ve beraberinde olusacak bilinen problemler ile panik hali bölgeyi terketmis ve siginacak bir yer bulmalari icin yollarina devam etmis olabilirler.

    bir diger arkadastan hic bir iz yok, bulunan malzemeler hep bir kisiye ait. bu tür durumlarda birbirlerini terkedeceklerini hic zannetmiyorum ama doga bu, sartlar istenmeyen her seyi yasatmis olabilir. islandilarsa ates yakmadan durumlarini kurtarmalari mümkün degil. bu tür kosullarda ates yakmak imkansiz degildir, zordur. cok keder verici ama böyle. sogukta vücudun direncini kat be kat kiran, yikan, tüketen sey islak kalmaktir.
    esyalarin ilk günlerde bulunamamasi arama alanini veya aranmasi gereken alanlari maalesef genisletti.

    kesif amacli ciktiklarini tahmin ettigim, tamamen hazirliksiz cikilan bu yolda, eminim ki bu arkadaslar bu kadar aldiklari mesafeler ile cok ciddi mücadele göstermis veya gösteriyorlardir. saglarsa eger allah yardimcilari olsun.

    inanilmaz zayif olsa da, gönlüm iyi haberlerden yana.
1346 entry daha
hesabın var mı? giriş yap