5 entry daha
  • haklı bir önerme. bundan 30 sene önce her türlü tarım ve hayvancılığın olduğu köyümüzde şu an bir çoban ailesi kaldı. herkesin çoluğu çocuğu istanbul'a göçtü. istanbullu olmak, apartmanda yaşamak, oralarda iş tutmak daha çocukluktan hayalleriydi. hatta yukarıda bahsettiğim ailenin kızı da istanbul'da pofidik bir fakülte kazandı. üniversiteli oldu gayri.. erkek kardeşleri de ilçe belediyesine memur attırmış kendini. anne baba da öldükten sonra hiçbir çiftçi ailesi kalmamış olacak.

    burada bir suçlama yapmak istemiyorum. herkes tv lerde gördüğü / görebildiği hayatlara sahip olmak istiyor. instagram muhabbetine sıkıştırmaya gerek yok. bir şekilde özenilen hayatlar görülüyor artık. buralara doğru geçmek istiyor insanlar. "üst sınıfa" atlama peşindeler. fakir ailelerin kızları evlerini terk ediyor / kaçıyor daha iyi hayatlara ulaşmak için. basit olan, az getirisi olan, toplumda "ezik" görülen işler beğenilmiyor. maalesef çiftçilik de bunlardan biri oldu çıktı.

    bir de çok zenginlerin yaptığı organik tarım işleri var. bir dönem şarap bağı işleri çok tuttu zenginlerde. ama karın doyurmak için değil hobi gibi yapılıyor bunlar da. getirileri çok olsa da mutlaka arka planda başka gelirler varken yapılıyor.
131 entry daha
hesabın var mı? giriş yap