7 entry daha
  • ilginç bir korku filmi olan 4 bölümlük phantasm, türkiye'de "manyak" adı ile direkt video piyasasına girdi, sinemalarda gösterilmedi. çocukken ilk 2 bölümünü izlemiştim.

    iki film de mezarlık yakınındaki cenaze evinde geçiyor. bu cenaze evlerinde içinde ceset olan çekmeceler var. buradan sorumlu 2 metre boyunda garip bir adam var, ki buna tall man diyoruz. bu adam cenaze evinde gelen cesetleri ilginç bir yöntemle cüce haline getirip başka bir evrene ordu misali yolluyor. bu evrene, morgdaki özel bir odadaki iki kısa direk arasından geçiş yapılıyor. adamımız bu cücelerden bazılarını vücudunu tamamen örten kukuletalı bir cüppe ile yanında yardımcı olarak da kullanıyor.

    filmin en ilgi çekici oyuncusu hatta baş kahramanı ise greyfurt büyüklüğünde çelik 1 top. bir tane yazdım çünkü ikinci bölümde çoğalacaklar. işte filmin başrolündeki bu top cenaze evinin bekçisi adeta. tall man in emrindeki bu ölüm topu gelen meraklı yabancıları tespit edip,inanılmaz bir hızla kovalayıp direk kafasına saplanıyor, deliyor ve öldürüyor. ilk bölümde alçakgönüllükle fazla "gore" takılmayan topumuz ikinci bölümde adeta coşuyor ve kan, beyin, kafatası ne varsa gözler önüne seriyor. filmdeki bu ölüm topundan kaçış sahneleri müthiş heyecanlı.

    sonuçta phantasm, kendi hayran kitlesini yaratmış, eşi benzeri olmayan kült bir korku filmi. yazımı, serinin ikinci filminin türkiyedeki tag line ını ekleyerek bitireyim: "...ve ölüm topu da eskisinden daha hızlı ve acımasız"

    phantasm dünyasına giriş burdan:
    http://www.phantasm.com/
11 entry daha
hesabın var mı? giriş yap