8 entry daha
  • staj icin uygulama, planlama ve sistem programlama departmanina dusmek, gayet sansli bir insan oldugunuzun gostergesi olan üstür. bu departmanda daha cok mainframe ile ugrasildigindan teknik acidan birseyler yapmaniz oldukca zordur. cunku bir aylik donemde anca birseyler ogrenilebilir, uygulamaya pek gecilemez. zaten turkiye'deki mainframe sayisi oldukca kisitli oldugundan okullarda da mainframe hakkinda adi sani disinda bilgi almak pek mumkun degildir. ancak departmanda calisan insanlar olsun, departman sorumlusu olsun (taner bey'e selam ederim *) stajda bos kalmamaniz, teknoloji bolumunun yapisini ogrenmeniz ve biseyler yapabilmeniz icin ellerinden geleni yaparlar. ayrica buradaki stajyerler datacenteri, mainframeleri, devasa tape unitelerini, eskiden kullanilan mainframeleri gorme sansini elde eden sayili insanlardandir.

    diger departmanlarda durum nedir diye sorarsaniz, burada staj yapmak tamamıyla sans isidir. kimi stajyerler bos bos oturup gezinse, ya da bos oturmamak icin is yaratmaya calissa da, kimisi gercekten calisir ve diger calisanlar da yardımcı olurlar. ama genel prensip olarak hic bir stajyere fotokopi cekmek, cay koymak gibi amele isler burada verilmemektedir.

    tek bir sorunu da soyledir ki: su anda koc ile birlesme surecinde olan yapı kredinin, bu surecten sonra durumunun ne olacagi, calisanlardan hangilerinin kalacagi, sirket yonetim anlayisinin ne olacagi pek belirli degildir. o yuzden bu yazdiklarim ne kadar sure boyunca gecerli olacaktir su anda kimse maalesef bilememektedir.

    daha detaylı bilgiler ise stajın sonunda bildirilecektir.

    edit: az önce arkalardan gelen bir ses ile anladım ki burada birileri varlığımın farkına vardı. her an yakalayabilirler. şimdilik bi önceki stajyerin bunları yazdığı düşünülüyor. yarına kadar yakalanmazsam eğer kaba etimi kurtarmış biri olacağım
26 entry daha
hesabın var mı? giriş yap