7 entry daha
  • over achiever, mukemmelliyetci, haliyle kendisi yeme bozuklugu yasamis ve hala yasamakta oldugunu iddia ettigim psikolog.

    kendi fotograflarini paylasmak, adinin onune bogazici, psk.dr. yazmak, uzerinde "uzman" olarak anildigi konudan daha fazla baskin gorunuyor.

    bu kadar estetik yaptiran, botoxdan gulemeyen biri, gelip de bana yeme bozuklugu konusunda tedavi edici seyler ogretemez. ogretmiyor da... hatta yaptigi paylasimlarda suclayan dil kullandigi oluyor...

    seneler evvel hasta oldugumda websitesinden bir sey ogrenmedim. kendi kendime yaptigim arastirmalarda ingilizce kaynaklardan cozum buldum ve turkceye cevrilmis kitaplar da var. burada bahsetmistim (bkz: #99225323)

    'vulnerable' olamamis, kendi olamamis bir insan, donup de "kendin olmayi" ogretemez. cocukluk travmasindan bahsettigine de denk gelmedim. tek yaptigi sey; 'yeme bozuklugu psikolojik bir sorundur ve psikolojik tedavi gerektirir' vay anasini! hic aklimiza gelmemisti! tam bir uzman gibi konusuyor!!11

    sizin gibi psikologlar yuzunden bir suru insan 500 tl'lerin uzerinde seansa para vermesine ragmen cozumsuz eve donuyor. yazik gercekten. turkiye'de zihinsel saglik bilgisi kit ve 'uzmanlar' ezberden ibaret, cozum getiren kampanyalar, aciklamalar, bunu yayan kulturu de elestiren ve yonlendirmeye calisan aciklamalar sifir... anca suslenip puslenme, ortamlarda akademik unvanin kaymagini yeme... yazik.

    edit: @blacklikesme adli yazardan gelen mesaj: "feyze bayraktar hocamız daha küçük yaşlarında trafik kazası geçirmiş, yüzü paramparça olmuş ve kurtarma amaçlı birçok ameliyat olmuş. yani sizin o botoxdan gülemeyen dediğiniz kadının içinde aslında bir yara var bu konuda. bu sebepten dolayı o kısmı düzeltmenizi tavsiye ediyorum çünkü çok kırıcı olabilir"

    hikayesini bilmedigim icin gorusumu yazmistim, ona haksizlik olacagindan ozur diliyorum elbette. yine de demek istedigim sey, 'vulnerable' olmayan, sorunlarin kokune inen paylasimlar yapmayan, akademik olarak 'uzmanlik' univanina sahip ama benim gozumde o unvani hak edecek kalici, etkili islerine denk gelmedigim psikolog. o yapsin da, ben haksiz olmayi ve tekrar ozur dilemeyi tercih ederim seve seve.

    ek olarak; instagram sayfasina bakiyorum https://www.instagram.com/psk.dr.feyzabayraktar kadin surekli selfieler paylasiyor. allah askina, silikonlu, estetikli degil mi? trafik kazasini duzeltmek baska, kendini barbie bebege cevirme kaygisiyla mudahaleler yapmak baska. ben de iste tam bu noktada hala mukemmelliyetci takildigini ve boyle gorunmenin ideal oldugu imajini cizdigi icin elestiriyorum. kisisel sayfasi ise elbette istedigini paylasabilir ama hem kisisel hem profesyonel olarak kullaniyor belli ki. verdigi mesaj, insanlari iyilestiren degil aksine sebep olan mukemmelliyetci, 'disaridan cok basarili ve guzel gorunme' fantezisinin yuz bulmus hali. basarili olmasin mi? guzel olmasin mi? olsun elbette. ama gercek hikayesi ney, dogallik nerede? yapay bir guzellik ve uzaktan cizilmis bir imaj goruyorum ve bunu elestiriyorum. ayrica dedigim gibi, paylasimlarinda sorunlarin kokune inmiyor, hastalanan insanlari suclayici dille yazdiklarina denk geldim. sadece instagramda bir suru yeme bozuklugu uzerine hesap var, terapist var. faydali paylasimlari, 'nasil gorunuyorum? guzel miyim?' kaygisinin otesine gecen, ise yarayan, durust, 'vulnerable' denen seffaf paylasimlarla dolu. ben bunu feyza bayraktar'da goremiyorum, elestirdigim nokta bu. yoksa 'guzel gorunmeli' demiyorum, 'guzel gorunmeliyim' kaygisiyla ortaya cikan bir hastaligin 'uzmani' olarak akademik kariyer yaparken, gercek hayatta kime ne faydasi oluyor? ne ise yariyor, bunu sorguluyorum. "feyza bayraktar hocamiz..." diye yazanlar: cult mi takip ediyorsunuz ki bir insani sirf 'hoca' diye savunuyorsunuz? ici dolu bir arguman sunun soyledigim elestirilere. 'sunu yapti, boyle etkinlikleri var, aslinda soyle boyle diye' belge sunun eksikligini elestirdigim yerlerde. dedigim gibi, o yapsin da, ben haksiz olmayi ve tekrar ozur dilemeyi tercih ederim seve seve.
8 entry daha
hesabın var mı? giriş yap