• birinci dünya savaşı'nın asla hak ettiğini bulamamış efsane alman generali..

    infiltrasyon taktiklerinin öncüsü ve grandmaster uygulayıcısı olarak bilinir..bu taktikler, savaş tarihinde yeni bir çığır açmıştır.önden bir topçu bombardımanı, sonra ufak gruplar halinde örgütlenmiş şok hücum yapan mortarlar, lav silahları, el bombaları, makinalı tüfeklerle yüklü, hattı dağıtıp cepheyi savuran yıldırım birlikleri, en son da onu takip eden piyade yığınları...

    daha sonra doğuda da görev yapan hutier,8.ordusuyla kuzeydeki rus hatlarını toptan delerek riga fatihi unvanını kazanmıştır.

    adamımız ayrıca caporetto'daki italyan bozgununda da öncüdür. italyan ordusu onun dehasıyla yapılan savaş sonucunda onlarca,hatta yüzlerce kilometre geriye itilmiştir. erwin rommel bu adamın kumandasında yetişmiştir.

    en son 1918 alman bahar taarruzlarında arz ı endam eden eden hutier, kaiserschlacht taarruzu olarak da bilinen başlangıç kısmında fransız hatlarında bir delik açmış, ancak kendi yönettiği ordu kesiti dışındakiler bu aralıktan içeri girebilecek kadar organize olamamış ve fransız ordusunca durdurulmuşlardır.

    ek bilgi olarak : http://transandantaldervislerocagi.blogspot.com/…ml
hesabın var mı? giriş yap