3 entry daha
  • dinozorların ortadan kalktığı jeolojik kat olan maastrichtiande yaşamış olurdu insanoğlu.

    o günden bugüne geçen çok uzun periyotta kayaçların üzerine bırakılan işaretler bir nevi suya yazılan yazı gibidir. plakaların yer değişikliği ile dünya haritası o gün ile şimdi arasında çok fazladır. örneğin arap plakası, anadolu plakasına güneydoğudan henüz çarpmamıştı (ya da jeoloji jargonu ile bindirmemişti).

    cem yılmaz'ın arog'u büyük bir yanlışla başlıyor dikkat edene. filmin başında "1 milyon yıl önce" yazısının ardından yerküre üzerinde dinozorları görüyoruz! oysa ki dinozorlar yıllar yıllar önce dünyadan ayrılmışlardı.

    günümüzdeki mağara resimlerinin yaşları, 65 milyon yıl öncesine kıyasla daha dün gibidir. 65 milyon yıl önceki yazılar ya da çizimler mağara boşluğunun oluşmaya devam etmesi ile çoktan silinip, mağaraların derinliklerinde kaybolmuş olurlardı.

    yanılmıyorsam sadece fosil kayıtları ile kanıtlanabilir.

    kehribar için konuşmak gerekirse, mindat'a göre (https://www.mindat.org/min-188.html) oluşabilmesi için en az 100000 yıla ihtiyaç vardır ve bulunan en eski kehribar üst karbonifer (320 milyon yıl) yaşındadır. kurgu zamanının içinde kalmaktadır. fakat tek seçenek bu değildir.

    insanoğlu sahip olduğu silahlarla avlanabilir dinozorların kemiklerinde bırakabilecekleri doğal olarak oluşamayacak yapay izlerin fosilleşme şansı farklı seçeneklerden sığ olanı iken diğer ihtimal ise daha akla yatkın bir senaryodur. o zaman diliminde yaşayan insanoğlu da dinozorlar ya da o periyotta varlığı devam eden başka canlılar ile beraber fosilleşeceklerdi.

    sonuç olarak insanoğlu varlığına yerkürenin tarihini yazan paleontoloji vasıtası ile ulaşılabilirdi.
8 entry daha
hesabın var mı? giriş yap