7 entry daha
  • efendim; ne kadar çok duyduk değil mi, "bu meme sen de ne arıyor?" lafını, biz erkekler ne kadar çok sanki o yokmuş gibi yaşadık. hep itilen kakılan falan değil, unutulan bir organdır erkek memesi. bir kız çocuğu bir organını asla unutmaz, ama erkek unutur. pis genelleme olarak bakmayın bu olaya. zira erkek memesiyle ilgili kafamda nasıl bir tanım oluştursam acaba diye düşünürken, ki zaten neden bu konu üzerinde düşünürüm onu da anlamış değilim, aslında biliyorum, birazdan bir alıntı yapacağım cicero 'dan, evet efendim bizzat orator cicero'dan ifade karşıma çıktı ondan erkek memesi başlığına göz attım ve bu entiriyi girmeyi kafama koydum. işte kafama koyunca, düşündüm ve nasıl bir tanım yapabilirim diye kendime sordum. mememle ilgili ne gibi bir tanım yapabilirdim? evvela gözlem yapmalıydım; zira bendeki memelere bakarak bir değer oluşturmam pek özel olabilirdi, zira ben şu hayatta çok az, başka bir erkeğin memesini gördüm, hiç görmedim demiyeyim de, az gördüm, kafamda tanım veya örnekleme oluşturacak kadar değil en azından. o yüzden balkona çıktım ve mahalleye baktım; ( gecenin sesi/@jimi the kewl entirisini girmezden önce de benzer bir sorgulama ve gözetleme yapmıştım.) balkondan görülebilecek kadar alanda sadece mahallenin ufak veletleri olduğundan, onların da üzerinde tişört, forma, askılı falan bulunduğundan istediğim materyale ulaşamadım maalesef. kendi mememle başbaşaydım. balkondan içeri girdim. aynanın karşısına geçtim. iki adet vardılar, hala varlar. çevreleri hafif kıllı olduğundan değerlerini yitirmiş görünüyorlar. yalnızlar. kimse ilgilenmiyor onlarla. derken aklıma internetten istediğim materyallere ulaşabileceğim, hatta bu başlık altındaki diğer entirilerden kopya çekebileceğim geldi; evvela açtım google images i; "male nipple" yazdım. hop karşıma bir dünya erkek memesi geldi:

    http://images.google.com.tr/…,gglg:en&q=male nipple

    ama hayır, yine istediğim bu değildi, ben en saf haliyle bir erkek memesini tanımlamak istiyordum, buradakiler daha çok egzantirik adamların meme uçlarıydı. kimisi piercing takmış, kimisi dövme yaptırmış, kimisi transeksüel memesi, kimisi kadın memesi koymuş,erkek memesi demiş, bunlar istediğim şeyler asla değil, belki de sadece kendime dönmeliydim, döndüm de.

    aynanın karşısına yine geçtim; bu sefer daha bir anlamla bakmaya başladım memelerime.evet hiçbir fonksiyonu olmayan bu organlarım, fonksiyonsuzluğun verdiği, ve insanın o vefasız karakteristiğinin de etkisiyle göğsümde unutulup gitmişler. hatta etrafında kıllar oluşmuş, o kılların da içinde daha bir yalnızlıklarına düşmüşler, kaybolmuşlar. çok kıllı bir herif olmamama rağmen nedense meme uçlarımın etrafının kıllı olması onların başka bir talihsizliği sanırım. kılları hafif sıyırdım, baktım baktım..

    yalnızlığı gördüm, işlevsizliği gördüm, göbek deliğim de işe yaramıyordu ama bu kadar unutulmamıştı, ama memelerim yalnızdı. sadece erkeklerin anlayabileceği bir yalnızlığı yaşıyordu, iki memem vardı ama ikisi de birbirinden o kadar ıraktı ki, biri sağda bulunuyor daha sağa bakıyor, diğeri solda blunuyor daha sola bakıyor, tam ters noktalara bakıyorlar. yazık, hakkında üretebildiğim tek tanım veya örnek; yalnızlıkları..

    efendim cicero efendi; de finibus, iii, 18 'de şöyle diyor;

    ".. iam membrorum, id est partium corporis, alia videntur propter eorum usum a natura esse donata, ut manus, crura, pedes, ut ea, quae sunt intus in corpore, quorum utilitas quanta sit a medicis etiam disputatur, alia autem nullam ob utilitatem quasi ad quendam ornatum, ut cauda pavoni, plumae versicolores columbis, viris mammae atque barba."

    türkçesi;

    "vücudun parçaları olan organların, doğa tarafından ihtiyaç gereği verildikleri görülmektedir. örneğin; eller , kollar, ayaklar ve hekimlerin ne kadar yararlı oldukları üzerine düşündükleri, içimizdeki diğer organlar gibi. bir de hiç bir yararı olmayanlar vardır; tavuskuşunun kuyruğu, güvercinlerin değişken tüyleri ve erkeklerin memeleri hatta sakalları gibi. "

    son cümle ah o son cümle, sakalları da fonksiyonsuz bulsa da üstadımız, sürekli bahsi geçtiğinden ve en azından görünüş açısından etkisi ve gücü bulunan sakallar kendilerini kurtarmışlardır, ya memelerimiz?

    onlar bizim memelerimiz!!

    onlar.. ihmal edilmeyi hiç haketmediler.

    **

    perfume 'den bir itiraz:

    "erkekte sakal bulunmasının sebebi bünyesindeki testosterondur. zaten bu hormon nedeniyle kadınla erkeğin kıl yapısı farklıdır, erkekte daha güçlü ve yoğun bir şekilde kıl çıkar. testosteron artışı vücutta kıllanmayı kolaylaştırır, buna bir anlamda insanın hayvana yaklaşması diyebiliriz, erkeklerin daha ilkel duygularla hareket etmesi testosteron yüzündendir.

    göbek deliğini işlevsiz görmene ise üzüldüm. o olmasaydı anne karnındayken beslenemezdin.."
44 entry daha
hesabın var mı? giriş yap