1390 entry daha
  • bir sigara içip yatacaktım ama başlığa denk gelip kayıtsız kalmak yerine insanlık namına bir entry girmeyi kendime vazife bildim.

    muhtemelen bir arkadaşımız artık yaşamanın bir anlamı olmadığını, dünyadaki en dertli insan olduğunu düşünerek canına kıymak istiyor, bu başlığa denk geldi. umarım böyle bir şey yapmaz ve hayatına devam eder.

    dostum, şu an içinde bulunduğun durum ne olursa olsun geçecek, kurtulacaksın ve her şey çok güzel olacak. sebebin maddiyat kaynaklıysa bir şekilde çözülür. sana bunları on yıl önce bir ay boyunca parasızlıktan her sabah bir poğaça yiyerek, öğleni aç geçirip akşam ise akrabalarının evine giderek karnını doyurmak zorunda kalmış biri olarak söylüyorum. sigara alamadığı için dosya kağıdına çay sarıp içmeye çalışmış biri olarak söylüyorum. minibüse verecek parası olmadığı için gece vakti buz gibi havada 7 km yürümek zorunda kalmış biri olarak söylüyorum. cebinde evine bir ekmek dahi alacak parası olmayan, yeni bot alamadığı için çorabın üzerine poşet giyerek su alan botlarını giymek zorunda kalmış biri olarak söylüyorum. herkesin geçmişinde maddi sıkıntıları olabiliyor ama geçiyor.. haciz memurları acun ılıcalı’nın evinden eşyalarını alıp gittiler, çok sevdiği motorunu borcuna karşılık arkadaşına vermek zorunda kaldı ama hayatına devam edip acun alıcalı oldu. eğer maddi yönden sıkıntıdaysan emin ol bir yolunu bulup çözeceksin.

    eğer gönül mevzularıysa emin ol ondan daha güzelini/yakışıklısını, daha iyisini tanıyacaksın. daha çok seveceksin. kimseyi sevmediğin kadar çok seveceksin.

    konu sağlıksa, tedavisi olmayan bir hastalıksa kaderine razı gel ve vaktin dolana kadar doya doya hayatını yaşa.

    eğer utanç duyduğun ya da vicdanen kaldıramadığın bir durum varsa, birilerine isteyerek ya da istemeyerek zarar verdiysen düzeltmeye çalış. düzeltemiyorsan tövbe et, başkalarına yardım et, itiraf et, git cezanı çek. yap işte bir şey, rahatla ve içinde taşıma..

    allah kimseye kaldıramayacağı bir yük vermez, seni öldürmeyen şey daha da güçlendirir ve geçmişteki hataların gelecekte aynı hataları yapmamanı sağlar. “bittim ben” diye düşündüğün anlar geçer gider.

    ölme, değmez..
1074 entry daha
hesabın var mı? giriş yap