21 entry daha
  • cok pis iftiraya maruz kalmis, pundunaya getirilmis bir bocektir efendim bu mahlukat.. efsaneye gore sadece kulaga girmekle kalmaz, asil amaci kulak yoluyla beyne ulasmaktir.. zonguldak'taki maden iscisi gibi uzun ince -ve karanlik- bir yolda gitme azabini bosuna cekmiyor tabi, e hazir ulasmisken yer efendim bu mahlukat beyninizi.. efsaneye gore tabi..

    oncelikle bilinmesi gereken kulagin anatomik yapisidir.. kulak zari bu bocege gecit vermeyecek kadar dayaniklidir, namusuna duskun bir organdir kulak.. hadi kulaga kacan bocugu allem etti kullem etti, zari kandirdi, gecti diyelim ic kulak mekanizmasini da.. karsisina kapi gibi kafatasi cikacaktir beyne ulasmak icin.. sikiyosa onu da del gec ulan.. gerci pesin konusmayalim, su bakinizlardan ibret alalim:

    (bkz: duvari delip hamile birakti)
    (bkz: taksim metrosunun sondajla delinmesi)

    isin aslina gelince*.. bu hayvanat ingilizce'de earwig olarak anilir, birebir cevirisi "kulak bocegi"dir.. bu ismi almasinin ardindaki neden kulak fetisisti olmasi degil, kanatlarinin seklidir.. bu mahlukati ilk kesfeden bilimadaminin dikkatini ufak kanatlarin sekli semali cekmistir (asil kulak fetisiti kim anliyoruz buradan).. kanatlar tam acik pozisyonda ayni bir insan kulagina benzemektedir, hatta kanadin uzerindeki motifler bu benzerligi dehset verici boyuta getirir.. dolayisiyla bu zavalli bocege "kulak bocegi" gibi bir isim konur.. gel zaman git zaman bu ismin kaynagi konusundaki spekulasyonlar, gercegin onune gecer.. bir nevi galat i meshur lugat i fasihadan evladir durumudur bu hayvanin acikli hikayesi.. gordugunuz yerde sirf kulaginiza kacar endisesiyle oldurmeyin, bilim sehidi etmeyin, sevin garipleri.. bocekler oldurulmesin, seker de yiyebilsinler..
93 entry daha
hesabın var mı? giriş yap