2 entry daha
  • üst edit: başlık başa kalmış. hatırladığım kadarıyla yazar arkadaşın paylaştığı haberde, kendisini hala sultan zanneden bir kişinin mustafa kemal atatürk'e özellike ''mustafa kemal'' diye hitap etmesi ve malum şeyleri zırvalaması üzerine yazılmıştır. bu malum güruhun (bkz: mustafa kemal atatürk)'e neden özellikle mustafa kemal dediğini bilenler bilir. ''atatürk'' ten rahatsızlar ve türk milletinin kalbinden söküp atamıyorlar bir türlü, tek dertleri bu. o yüzden dillerine almak istemiyorlar, hazmedemiyorlar ''atatürk'' soyadını.
    olayın özeti budur.

    öncelikle mustafa kemal değil, (bkz: mustafa kemal atatürk)
    sizin kulunuz yok artık karşınızda, bu ülkenin kurucu liderine usullere ve kanunlara uygun şekilde hitap edeceksiniz.

    dedeciğine gelince, diyelim senin dediğin gibi oldu ve mustafa kemal atatürk'ü anadolu'ya o gönderdi direnişi örgütlemesi için.
    o zaman neden mustafa kemal atatürk'ün idam fetvasına cevaz verdi? neden direniş yapanları kafir diye yaftalamaya kalktı? direnişçilerin ailelerini perişan etti?
    bunu yaparsa ingiliz'ler onu idam mı ederdi? hanedanı bitirirler miydi?
    eğer senin deden canı pahasına mustafa kemal atatürk'ün arkasında dursaydı, direnişi destekleseydi ve bu yolla şehit olsaydı, bu millet hanedanı hak ettiği yerde tutar baş tacı ederdi. ama senin deden tahtı için bu vatana ihanet etti.

    edit-1: bu da vahdettin'in abd başkanına yalvarış mektubudur. insan geçmişinden utanır be, gidip conilerden medet umuyorsun. sayfa no:52

    edit-3: gezgin asosyal adlı çaylak yazar yeni link göndermiş, teşekkürler.sayfa no:52

    edit-2: link-1

    link-2
530 entry daha
hesabın var mı? giriş yap