19 entry daha
  • komodo ejderi dediğiniz hayvan, bir yazarın da dediği gibi avcı değil leşçi. ama bugün kısmetine taze et düşmüş, şans. onun dışında bu hayvanın öyle panter gibi pusu kurup ceylanını yakalayıp boğazlayacak yapısı da yok manevra kabiliyeti de yok.

    muhtemelen geyik ya sakatlandı ya da başka bir avcı tarafından yaralandı. kısmete bak ki o anda olay yerinden iki komodo ejderi geçiyordu. yoksa leopardan bile kaçıp kurtulabilen bir hayvanın komodo hayvanına yakalanması pek olası değil.

    not: bir çok mesaj geldi, ben de biliyorum arkadaşlar komodo ejderinin tükürüğünde yüzbinlerce bakteri olduğunu, ısırdığı zaman avını felç edip öldürebileceğini vs. ben zaten "sadece leş yer canlı canlı yemez" demedim. sadece kaçan bir avını, özellikle de geyik gibi çevik bir hayvanı yakalayabilecek kabiliyette değil dedim. ha, bir yerlerde canlı canlı bulmuş bi güzel yemiştir tabi ki olabilir. hayvan yatarken, uyurken, sıçarken gizli gizli sızıp zehrini zerk etmiştir eyvallah. zaten entrymin ilk paragrafında da yazmışım "komodo ejderi dediğiniz hayvan, bir yazarın da dediği gibi avcı değil leşçi. ama bugün kısmetine taze et düşmüş, şans" diye. taze eti bulup "ya ben ölü seviyorum bunu yemem" dememiştir muhakkak.
103 entry daha
hesabın var mı? giriş yap