25 entry daha
  • imamoğlu'nun açıklamalarını madde madde başlıklarıyla özetliyorum, konuştukça eklenecek. #itirazımvar #yakanalyaistanbul

    kanal istanbul demek:

    1) susuzluğa mahkumiyet demek:
    kanal istanbul projesi, istanbul'un susuzluğa mahkumiyeti anlamına geliyor.
    hem yerin üstündeki, hem de yeraltı su kaynaklarımız yok olacak. kanaldaki boğazın altı kireç olacağı için yeraltı ve yer üstü kaynakları yok olacak, terkos gölü kullanılmaz hale gelecek.

    2) deprem riskini tetiklemek demek:
    kanal istanbul projesi, istanbul'un bir gerçeği olan deprem riskini tetiklemek demektir.proje, fay hatlarının hemen yanına planlanıyor. avcılar'da kurulması planan konteynır limanı da olası depremde 6 metreye kadar çıkacak olan dalgalarla tehlike altındadır.

    3) doğayı sonsuza kadar katletmek demek:
    kanal istanbul projesi, istanbul'un doğasının sonsuza kadar katledilmesi anlamına geliyor. yine beton, yine beton.

    4) tarihi talan etmek demek:
    kanal istanbul projesi, tarihi talan etmek demektir. 17 milyon m2'lik "sit alanı" projeden etkilenecektir.

    5) halkımıza yeni vergi yükü demek:
    kanal istanbul projesi, tüm türkiye'ye yeni vergi yükleri gelmesi anlamına geliyor.
    işsizlik almış başını gidiyorken, 82 milyon insana yeni maliyetler yüklenmesi anlamına geliyor.

    6) iski ve igdaş'a ek maliyet yükü demek :
    kanal istanbul projesi, iski ve igdaş'ın mevcut hatlarının yok edilmesi ve yeni maliyetlerle yeni projeler yapılması anlamına geliyor. bu da yine halka vergi yükü anlamına geliyor.

    7) gelir rüyası demek:
    kanal istanbul projesi, diğer ülkelerdeki örnekler gibi yoldan tasarruf sağlamayacağı için, düşünülen gelir gerçekçi değildir. hangi kaptan, hangi gemi ücretsiz ve daha kolay boğaz geçişi varken buradan geçmeyi tercih eder?

    8) istanbul'da trafik artışı demek:
    kanal istanbul projesi, istanbul'u trakya'dan ayıracağı için ulaşımda yeni arayışlara sebep olacaktır. inşaatın başlaması ile tem ve e-5 sık sık trafiğe kapatılacak ve bölgeye yakın metro inşaatları aksayacaktır. milyonlar silivre'ye ve bir çok daha yere 20 yılı aşkın süredir metro beklerken, tüm şehirde metrolar durmuşken, önceliğiniz bu mu olacak?

    9) 50 yıllık hafriyat demek:
    kanal istanbul projesi'nden çıkacak hafriyat 50 yıllık bir yük yaratacaktır ve bunu denize dökmekten başka çare yoktur.bu büyüklükte bir hafriyat, 10.000 yeni hafriyat kamyonunun trafiğe katılması anlamına gelmektedir. istanbul'un yıllık hafriyat kapasitesi 40 milyon metreküp, kanal istanbul'un potansiyel harfiyatı 2 milyar metreküp. 50 yıllık hafriyat, sadece kanal istanbul ile çıkacak ve bunu denize dökmekten başka çareniz yok!!

    10) 1.2 milyonluk yeni nüfus demek:
    kanal istanbul projesi istanbul'a 1.2 milyonluk ek/yeni nüfüs eklenmesi anlamına geliyor! bu da 6 tane beşiktaş demektir. istanbul trafiğine 3.4 milyon daha yeni yolculuk olacak, bu da trafiğin en az %10 artması demektir. bu şehirde şu an bile 1 milyonun üzerinde konut stoğu mevcut! istanbul nefes almak istiyor, bu kaynakla kangren olmuş trafiği çözmek varken neden bu yeni sorunları bu güzelim şehre taşıma çabası içerisindesiniz?

    11) 8 milyon kişiyi adaya hapsetmek demek:
    kanal istanbul projesi, deprem riski çok yüksek olan kanal istanbul ve istanbul boğazı arasını bir adaya dönüştürecek ve burada yaşayan 8 milyon kişinin canını tehlikeye atacaktır. bu "stratejik bir ihanet projesidir" !

    12) montrö rüyası görmek demek:
    kanal istanbul projesi, türkiye'yi koruyan montrö boğazlar sözleşmesi'ni riske atmaktadır.
    karadeniz, montrö sözleşmesi sayesinde yıllardır bir barış denizidir ve bu barış riske atılmaktadır. hiçbir savaş gemisi montrö sayesinde boğaz'ı geçemez ama kanal istanbul'u geçebilir. ayrıca möntrö fesih edilse dahi, türkiye boğazlarından ticari geçiş gemisini yasaklayamazsınız! kanal istanbul projesi ile büyük para kazanacağız savı uydurmadır, uluslararası hukuka aykırıdır, aldatmacadır. siz hayal görebilirsiniz ama biz gerçeklerle yaşıyoruz.

    13) karadeniz'de balıkçılığı yok etmek demek:
    kanal istanbul projesi ile bozulacak doğal denge nedeniyle, karadeniz'de ve marmara'da balıkçılık tehdit altındadır. marmara denizi'nin oksijeni azalacağı için, çok hızlı bir şekilde kirlenmesi beklenmektedir.

    14) maneviyatı yok etmek demek:
    kanal istanbul projesi, bölgedeki mezarlıkların yerinin değiştirilmesi ve mezarların taşınması anlamına geliyor.
    arnavutköy, küçükçekmece ve başakşehir ilçelerinde bulunan mezarlıklar etkilenecek. yaradan istanbul'umuzu çok güzel yaratmış, boğazıyla altında egesiyle, üstünde karadeniziyle. yaradanın yarattığı istanbul'umuzu değiştirmeye çalışmak haramdır! bu bizim inancımızın tarifidir. kanal projesiyle proje alanında kalan mezarlıklar ve on binlerce insan başka yere nakledilecek. bu coğrafyada ölüye bile rahat vermiyorsunuz! yapmayın yazıktır, günahtır.

    15) bu milleti sevmemek demek:
    kanal istanbul projesi, millete fayda getirmeyecektir. milletini seven bir siyasetçinin önceliği milletinin mutluluğunu sağlamaktır. bunca insan yoksulken, işsizken, sürdürülebilir ve refah yaşam için bunca fabrika kurma ve insanlara ekmek sunma imkanı varken, çocuklar yeterince beslenemezken, önceliğimiz kanal istanbul olamaz! birileri para kazanacak diye bu kadim şehrin yaşam alanlarının yok edilmesine tüm hukuki mücadelemiz ile izin vermeyeceğiz!

    özetle;

    bu bütçeyle en az 9 tane marmaray yapabilirsiniz!
    bu bütçeyle istanbul'da tüm okulları sıfırdan yenileyebilirsiniz!
    bu bütçeyle istanbul'da tüm deprem sorunu olan binaları yenileyebilirsiniz!
    bu bütçeyle istanbul'da 150 yataklık 1650 hastahane yapabilirsiniz!
    bu bütçeyle yüzlerce fabrika yapabilirsiniz!

    bu proje her şeyiyle felaket, cinayet ve ihanet projesidir. özetle ya kanal ya istanbul!
    bu proje israftır, haramdır, ülke kaynaklarını har vurup harman savurma projesidir.
    bu proje istanbul'a katmerli ihanet projesidir.

    halka çağrıdır:
    kanal istanbul çed raporu'na #itirazımvar diyebilirsin! çevre ve şehircilik il müdürlüğü'ne itiraz dilekçeni ver, sürece katkı sun!
    istanbul senin! itiraz linki: https://twitter.com/…tatus/1209741227417120769?s=20

    soru cevap kısmı:

    muhabir: bu protokolden çekilmeniz projeyi nasıl etkileyecek?
    imamoğlu: bunun cevabı zihnimde bile yok çünkü proje olmayacak ve yapılmayacak. dünyanın hiçbir yerinde şehre ve şehrin iradesine rağmen proje yapılamaz. biz sadece çekilmedik, projeyi yaptırmamak için hukuki olarak her şeyi yapacağız.

    muhabir: protokolün içerisinde neler vardı? kanal etrafında sadece katar emiri annesi değil, başkalarının da dahil olduğu imar hareketliliği var demiştiniz, çevre ve şehircilik bakanı bunu yalanladı. bunun için bir analiziniz var mı?
    imamoğlu: sayın bakan çok yanlış cümleler kuruyor, üzülüyorum. bakan, çevre ve şehircilik adına konuşmuyor. söyledikleri birbirleriyle çelişiyor. sayın bakan emin bir şekilde arsa hareketi yoktur diyor, 2011'den bu yana arsa hareketi tam 30 milyon metre kareyi bulmuştur!
    bakın ben bu konulara girmedim bile. tarım alanı olan alanlara bu ilgi niye? en büyük arazisi olan ilk 3 şirket de arap şirketi. 30 milyon metrekare ne demek biliyor musunuz? beyoğlu yetmez, beyoğlu+bayrampaşa, o da yetmez, beyoğlu+bayrampaşa+gaziosmanpaşa demektir.

    muhabir: 31 mart ve 23 haziranda iki seçim kazandıktan sonra 16 milyon istanbul'lunun başkanı diyorum diyorsunuz. 16 milyon içerisinde kanal istanbul'u destekleyenler de var, onların adına başkanlık yapıyor musunuz? bu erken seçim gibi gözüküyor ve siz bu projeye muhalefet başkanı gibi muhalefet ediyorsunuz. ne düşünüyorsunuz?
    imamoğlu: ben burada california'daki projeyi eleştirmiyorum, başkanı olduğum şehirde yapıldığı projeyi eleştiriyorum. burada siyaset yapmıyorum, bilimle akılla açıklıyorum. somut veriler koyuyorum. elbette isteyenler vardır ama sırf birileri istiyor diye siyaseten isteyenler varsa onlardan ayrışırım. erken seçim benim işim değil, onu merkez hükümete sorun.

    muhabir: ibrahim kalın, projeyle ilgili bir istanbul projesi değil devlet projesidir dedi, bununla ilgili ne düşünüyorsunuz?
    imamoğlu: her proje devlet projesidir. her proje, parti projesi değildir. kimse cebinden vermiyor, her proje devlet projesidir. kamu parası ve halkın parası harcanmaktadır. burada bizim yaptığımız projeleri de kimse chp'nin projesi diyemez. tüm projeler 16 milyonluk istanbul halkının projesidir.

    muhabir: 2011'den beri bu proje devam ediyor ve belli ki devam edecek. siz istanbul'a çok güzel bir şekilde, bilimsel olarak zararları anlattınız ama belli ki bunlar çok dikkate alınmıyor ve duyulmuyor. eğer her şeye rağmen yapılırsa ne yapacaksınız? "ya kanal ya istanbul" diyorsunuz çok güçlü bir slogan.
    imamoğlu: zamanında kimse bizi duymadı, ben de çok anlattım ama şu an herkes bizi dinliyor ve duyuyor. istanbulluların şu ana kadar fikri yoktu ama şu an istanbullular ilk defa sayemizde fikir sahibi oluyorlar, öğreniyorlar. doğruları duyuyorlar. bu aşamadan sonra 16 milyon insanın martta ve haziranda ortaya koyduğu demokrat ve hukuka dayalı irade, yine hukuka dayalı seferberlikle ortaya konacaktır. herkes mektup ile, dilekçe ile itiraz edecektir. hukuka ve demokrasiye dayalı çözüm olacaktır.

    muhabir: bu zamana kadar 75 milyar tl maliyet gösterildi, büyükşehir'in farklı hesabı var mı?
    imamoğlu: projeye bakıyorsunuz, projede lüks yatlar gösteriyorlar, dolmabahçe sarayının replikasını gösteriyorlar, çin sarayı replikasını gösteriyorlar, bunların yanında hollywood filmi gibi tanker geçtiğini gösteriyorlar. bildiğiniz oyun gibi. bunun neyini hesaplayacaksınız ve tahmin edeceksiniz? yapmayacaksanız insanları kandırmayın. yapacağım diyorsanız da 80 milyonun vicdanını karşınızda bulacaksınız. ama ben diyorum dediklerimi 2 ile 3 ile çarpın vallahi yanılmazsınız. bu şehrin maneviyatını ve 16 milyon istanbulluyu allah korusun.

    muhabir: hukuken ibb'yi çıkarıp bu projeyi yapmak söz konusu mu?
    imamoğlu: hukuku çigneyerek yapabilirsiniz ama kimseye hukuku çiğnetmeyeceğiz. hukuku koruyacak milyonlarca insanın sağ duyusu var bu ülkede. merak etmeyin, korkmayın.
259 entry daha
hesabın var mı? giriş yap