12 entry daha
  • psa ile birleşmesinin ardından herkes benzinli motor çalışmalarına ara vereceğini düşünürken, aksine hız veren şirket. geçtiğimiz ay gme-t6* kodlu sıralı altı silindirli, 360-525 hp arasında güç üretmesi beklenen yeni bir turbo motor için patent başvurusu yapmalarının ardından şimdi de termoli'deki fabrikalarında 2021'den itibaren gse* kodlu 1.0 ve 1.5 turbo motor üretmeye başlayacaklarını italyan metal işçileri sendikasına bildirmeleriyle ortaya çıktı.

    https://www.alvolante.it/…ri-firefly-10-e-15-366407

    grubun hali hazırda fiat 500x ve jeep renegade'de kullandığı 3 silindirli 1.0 ve (son makyajda giulia'ya da konulacağı düşünülen) 4 silindirli 1.3 firefly motorları şimdiye kadar polonya'da üretiliyordu. alfa romeo'nun yeni kompakt suv'si olan, jeep compass altyapılı alfa romeo tonale'nin hem benzinli hem de hybrid versiyonlarının üretileceği ve bu yeni nesil firefly motorların da ilk olarak bu modelde kullanılacağı belirtilmiş.

    1.3 motordaki mevcut sıkıştırma oranlarını göz önünde bulundurursak, 1.5 turbo motor için yaklaşık 205 hp güç ve 310 nm tork gibi değerler öngörülüyor. hiç fena değil. tabii tüm bunların bizi ilgilendiren kısmı, bu motor ileride (2022 ve sonrası) suv'ler dışındaki modellerde de kullanılacaktır. özellikle yine aynı fabrikada* üretilen ve şu an alfa romeo giulia'nın baz* versiyonunda kullanılan, b emisyon sınıfına girebilmesi için detune edilmiş 2.0 litre 200 hp'lik motorun yerini alabilir ve bu sayede giulia elde edeceği vergi* avantajıyla ülkemize de daha uygun fiyatlara getirilebilir. bu da geçen seneki söylentilerin aksine 1.3'lük motorun neden giulia makyajında kullanılmadığını açıklar.
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap