11 entry daha
  • nord rhein west fallen eyaletinin başkenti olup sadece başkent olarak kalmıştır. hava durumu raporlarında bile eyaletin köln ile temsil edilmesi buna işarettir heralde. güzel görülesi bir altstadt'ı vardır. geceleri cam açmanıza müsaade etmeyen asık suratlı garsonlar çalıştıran bir irish pub'ı* vardır. bunun dışında çeşitli barları ve diskolarıyla bir eğlence merkezidir. alış verişinizi yaptıktan sonra dinlenebilceğiniz bir adrestir. biraz ilerlediğinizde rhein'in kenarında ispanyol merdivenleri vardır. hava sıcaksa ya da en azından yağmurlu değilse bütün gençler buraya toplanmış halde bulunabilir hatta çakmakla bira açmanın incelikli sanatı bir almandan öğrenilebilir. sabaha kadar gördüğünüz topluluğun içeceği %100'dür. çevrede pek çok kiosk vardır. oturcam diyorsanız en ucuz beck's'i yukarıdaki tramvay durağının karşısındaki kiosk. ayrıca tüm dünyadan çikolataların satıldığı bir çikolata dükkanı vardır. brüksel'den geldik belçika çikolatası alamadım diye yanmak yerine uğranılması gerekir.

    şehir königsaalee'siyle ünlüdür. burberry's, prada, rolex.. ve diğerlerini vitrinlere karşı fiyat etiketlerini göremeyecek uzaklığı koruyarak gezilmesi gerçekten çok keyiflidir. barları diskoları ayrı ünlüdür. ayrıca kö, altstadt ve hauptbahnhof birbirlerine çok yakındır ve ulaşım kolaylıkla yürüyerek sağlanabilir bu mekanlarda.

    hafen bir eğlence merkezidir. güzel bar ve diskolar daha doğrusu elit kesimin gittiği bar ve diskolar bu bölümdedir genelde. bunun dışında şehrin en ünlü barı olan 3001'de hafendadır. gidilip görülesi büyüklükte bir diskodur. ancak havalandırma sorunu var gibi. hafen'a gelmeden rhein boyunca yürürken ispanyol merdivenlerine yirmi dakika uzaklıkta köprüyle bağlanmış bir adacık monkey island bulunur. kesinlikle görülmesi gereken bir yerdir. beach volley oynayabileceğiniz. akşamları da çeşitli barlarından içecek temin edip kumların üzerine yayılabilceğiniz yegane yerdir. gerçekten çok ünlüdür ve tıklım tıkıştır.

    üniversitesi heinrich-heine uni. o kadar da bir üne sahip olmasa da hukuk ve eczacılık alanlarında* başarılı bir üniversitedir.

    düsseldorf küçük ve düzenli* bir alman kentidir. gezilip görülmesi bu eylem yapılırken iki günden fazlası verilmemesi gereken bir alman kentidir. hatta iki gün bile çoktur bu kente. ama kirmes zamanı şehiri görmek kirmes'teki o curcunayı yaşamak gerçekten çok zevklidir. zannedildiğinin aksine gün geçtikçe güç kaybeden bir şehirdir. eyalet sistemi gerekçesiyle eyaletler birbirine para ödemek zorundadır. ve en zengin eyaletlerden bavyera'nın en çok söylendiği şehirlerden biridir. öyle her köşe başında mercedes'ler ya da bmw'ler göremezsiniz. könig saalee'de bile.
253 entry daha
hesabın var mı? giriş yap