13 entry daha
  • öncelikle linki vereyim: http://www.milliyet.com.tr/…/08/30/son/sontur23.asp
    internetten tesadüfen bulunan bir isimden yola çıkarak bir profesörün adını kullanarak uydurma bir mail yazmışlar, ve sonra bu mail öyle bir dolaşmış ki dünyanın değişik yerlerinden mailler almaya başlamış profesörümüz. gelen maili kelimesi kelimesine olmasa da hatırlıyorum. "danone yoğurtlarının içinde çocukların gelişmesini engelleyen bir madde bulunuyor" diye bir cümle vardı. maili aldığım arkadaşıma ilk sorum "hangi madde?" oldu. "bilmiyorum" dedi. o zaman bende afiyetle yemeye devam ederim dedim * satın almak için markete gittim arkamdaki teyze seslendi: "evladım onları küçük çocuk için almıyorsun değil mi?" diye. "yok kendim için alıyorum" dediğimde "aman evladım onlarda bi madde varmış kızıma mail gelmiş, çocuklara zararlıymış" dedi teyze. iyide hangi madde bu diye soruyorum cevap yok, herkes bi maile inandırmış kendini karalayın ürünü karalayabildiğinize. türkiyede madenler varmış amerikalılar bulmuş ve o bölgeyi kapatmışlar, türkiyenin bilmem kaç yıllık dış borcunu kapatırmış. iyi hoş da böyle bir madde yok ki hiç bir kaynakta.
    son günlerin popüleri var birde msn paralı olacakmış. ikinci veya üçüncü benim bildiğim paralı olma tarihi sürekli değişiyor, ama hala mailler dolanıyor.
    çevremden aldığım duyumlara göre gerçek olduğunu ancak biraz abartıldığını düşündüğüm spamlar ise organ mafyası ve dolandırıcılık olayları. bir çok insan farklı şekillerde dolandırılıyor, organ mafyasının tuzağına düşüyor. ancak izmir carrefourda bir çocuk kaçırılıp organları alınmış olarak bulunmuyor araştırması olarak: http://www.milliyet.com/…06/06/01/yazar/dundar.html
    sonuç mu? spam... viagra da %80 e varan indirim, 1 milyon türkün e-mail adresleri sadece 20 ytl, beleşe penis büyütme yöntemleri, lütfen yardım edin kocam nikaragua ginesinde mahsur kaldı, ip adresiniz 20 illegal sitede tespit edildi lütfen bize ulaşın imza:fbi diye direkt adrese gönderilen spamlar.
    son olaya ilşkin bir sonuç daha: türk profesörler araştırmadan etmeden karalama yapıyorlar, güvenmeyin siz türklere imajı yaratılıyor yurtdışına giden maillerde*.
    okumadan, anlamadan, araştırmadan maillere inanmayın, yollamayın, yollatmayın.
    edit:önceden spam başlığına yazıp sonradan hoax kavramını duyduğum için taşınmıştır. teşekkürler gxl.
20 entry daha
hesabın var mı? giriş yap