7 entry daha
  • varlığıyla anayasanın 23. maddesini ihlal eden duruma ait zam.

    türkiye cumhuriyeti anayasa'nın 23. maddesine göre her türk vatandaşı, türkiye sınırları içerisinde yerleşme ve seyahat etme hürriyetine sahiptir.

    şimdi burada garip bir durum söz konusu. hani otoyolları bir kenara bırakacağım çünkü alternatifleri olarak hemen kenarlarındaki patikaları verebiliriz. ancak boğaz köprüleri için aynı şeyi söylemek mümkün değil. hani afedersiniz param yoksa ben trakyadan anadoluya geçemeyecek miyim? köprüden geçsen para, denizden geçeyim desen o da para, e kuzeyden gitsen bulgaristan, romanya, ukrayna şu bu..., güneyden gitsen ulan nereye gidiyorsun trakya yarım ada? yani kısaca birisi bana anlatsın param yoksa ben kadıköydeki teyzemi görmeye nasıl gideceğim?

    tezatlar ülkesiyiz. seyahat özgürlüğü tanıdığımız vatandaşımızın bu özgürlüğünü de elinden bir şekilde alıyoruz.

    ironin hat safhada olduğu bir ülkeyiz. böylesi bir zamın 30 ağustostan hemen sonraki gün de yapılıyor olması ilginçtir. zafer bayramı sarhoşluğu içerisinde kabulu daha kolay olur diye mi yoksa sarhoşluğumuzu cezalandırmak için mi bugün seçilmiş artık orası da bir muamma.

    edit: bu entriyi zamanın ötesine itmeye çalışan arkadaşlar :( butonuna umarsızca basacaklarına sandık başında mührü nereye basacaklarına dikkat etsinler.
32 entry daha
hesabın var mı? giriş yap