• yurtdisinda yasiyor olmasi gecerli bir sebep olabilir. gercekten bir tercih meselesi degil... kimi zaman cok ciddi sorunlara yol acabiliyor(bir turlu canim s.k.l.yor yazamiyorsun, cok s.k giyinmis...vb cumlelerde problem yaratiyor) .
  • belki sevmiyordur
  • hem pek kullanmak zorunda kalmadigi türkce keyboarda alisik olmayan (ü'ler ö'ler basimin üzerinde yeriniz var) hem de font yüklemekle ugrasmayan ve cogunlukla yurtdisinda yasayan -üsengecimsi- yazar tipidir.
  • bilgisayar muhendisi olmasi muhtemeldir.
  • caglar oncesi zamanlardan kalmis, dinazor internet ve sozluk kullanicilarinin yedikleri nanedir.... (bkz: ben)

    yeni nesil internet ve sozluk kullanicilarinin biz eski nesili anlamasini beklerdim. ne de olsa ellerinin altinda bu guzelim bilgi kaynagi varken, eskiden turkce karakterlerin nasil basa bela oldugundan haberdar olmalari cok zor olmamali... ama sanirim arastirmak yerine direk kafadan olaya girmek daha kolay.

    halbuki, kesinlikle tamamen turkce yazilmasini destekliyorum ama benim icin cok gec, cunku turkce yazmaya kalktigim zaman yazamiyorum. boyle olunca da eski aliskanliklarla devam ediyorsun. hatta o kadar ki klavye de turkce karakter (dikkat klavye dedim, windows degil) bile yok. direk ingilizce klavye kullaniyorum. ne yapabilirim?
  • kullanmak istemediginden degildir. baslik açarken turkçe olmasini istedigimiz karakterleri buyuk yazinca turkçe oluyor. ama entry içinde olmuyor simdilik. bir yolu yok mudur? vardir elbet ama ugrasmak gerekiyor. yazarin ne yazdigini anlamak onemli olan diye dusunuyorum.

    ugrasmak isteyenler için bir de soyle bir yol vardir evet: (bkz: ecnebi klavye ile türkçe başlık ve entry sorunsalı)
  • yasini basini almis yazarlardir. "siz kisa donla dolasirken biz mirc'te optuk" diyesim geliyor bazen.
    eskiden herkesin bilgisayarinda turkce karakterler gozukmezdi. o yuzden kimse kasmazdi bu harfleri kullanmaya. hatta klavyeyi ingilizceye cevirmeye usenir i harfi icin diyar diyar gezerdim klavyede. alt+shift yapmanin nesine useniyosam artik...
    sonra turkiyeden goc ettim de fizandaki i harfinden oyle kurtuldum.

    yeni baslik acacaksam gider seslisozluk.com'dan kopyalarim turkce karakterleri. gerci ne acacam baslik. sallasan basliga carpiyor.
  • oyun klavyesi* alirken turkce karaktere sahip olan ve istenilen ozelliklere sahip olan klavye bulamamis yazardir*
hesabın var mı? giriş yap