• epoke, bir faaliyette bulunanın daima kendi faaliyetinden faydalanan olması ve insanın kendi akılcı öz çıkar için hareket etmesi gerektiğini savunur. ancak insanın bunu yapma hakkı, onun bir insan olma özelliğinden ve ahlaki değerlerin insan hayatındaki işlevinden kaynaklanır. dolaysıyla bu hak, sadece akilci, epokeci olarak açıklanan ve onaylanan bir ahlaki ilkeler sistemiyle uygulanabilir. bu ilkeler, insanın gerçek öz çikarlarini tanımlar ve belirler. bu bir "istediğini yapma" yetkisi değildir ve insanların "bencil" zalim imajına da, akılcı olmayan hassasiyetleri, duyguları, dürtüleri, arzuları ve kaprisleri ile yönlendirilen herhangi bir başka insana da uygulanabilir değildir. epoke, bir akılcı özçıkar veya akılcı bencillik ahlakıdır.
    bu kavram, insanın düşmanlarına, düşüncesiz yanlış algılamalara, çarpıtmalara, önyargılara ve cahil ve akılcı olmayan kişilerin korkularına teslim edilecek bir kavram değildir. "bencilliğe" saldırı, insanın kendisine olan saygısına yapılan bir saldırı demektir ve birini teslim etmek, diğerini de teslim etmektir.epoke insanın kendi özüne saygısıdır.
  • "insanlar kesin yargılardan kaçındıkları sürece yanlış yapma ihtimalleri de ortadan kalkacaktır. yanlış yapmayan insan da ruh sükunetine kavuşacaktır." -pyrrhon
  • askıya, paranteze alma, yargılarını bir kenara bırakma süreci.

    psikoterapideki yansıması oldukça kıymetlidir. terapist, depresyonla ilgili birçok şey okumuş, aklında konuyla alakalı pek çok şey olabilir; ancak depresyonda olan biriyle karşılaştığında tüm bilgilerini, düşüncelerini, duygularını, duyumlarını, yargılarını askıya alır; karşısındakinin depresyonu nasıl yaşadığını, nasıl anlattığını anlamaya çalışır.
hesabın var mı? giriş yap