• hukuksal haklarımızın ne olduğunu ve nasıl kullanılabileceği konusunda biraz daha bilinçli olmalıyızbelkidetüketici hakem heyeti
  • kargo firmaları kimi zaman saçma sapan işler yapabiliyor yada oradaki müdür memur işine geldiği gibi davranıyor.

    hepsiburada üzerinden havalı tüfek almıştım ama umduğum gibi çıkmadı iade etmek istedim, şubeye gidip bunu iade etcem diyince ilk olarak memur biz bunu alamayız dedi sonra müdürü çağırdı ona anlattı o da alamayız dedi e madem siz alamıyorsunuz dağıtımı neden yapıyorsunuz kapıya kadar, iade kodu bu alın işleme diyince paşa paşa aldılar paketleyip geri göndermek için.

    diyecegim o ki kargodakilerde ne yapacağını bilmiyor baktınız sorun büyüyor hakem heyeti en temizi
  • tanım: pttavm den beyaz eşya alınınca karşılaşılan rezalet.

    zamanında benim de başıma geldi. evi taşıyorum. bir sürü iş var. epttavm den çamaşır makinesi siparişi verdim.

    hazretler cep telefonuma mesaj gönderip 3 gün içinde teslim edeceklerini bildirmişler. e ama üç günün içinde hangi saat. arayıp soruyorsun "teslimatta görünüyor" diyorlar.

    3 gün evde bekledim gelmedi. elektrik - su aboneliklerini üzerime almak için 4. günün şafağında evden çıktım, bir kaç saat sonra "adresinizde bulunamadığınız için teslim edilemedi, falanca ptt şubeinden teslim alabilirsiniz" mesajı geldi.

    şubeye gittim benim makine köşede kuzu kuzu yatıyor. eve teslimini rica ettim, "teslim edemeyiz, makineniz burada alın götürün" dediler. e ama güzel abicim, çamaşır makinesi bu cebime mi sokup götüreyim?

    olay "dağıtım yapan memur da asgari ücretle çalışan bir gariban, isterseniz telefonunu verelim aranızda anlaşın" durumuna döndü. bak ya... ülkenin geldiği duruma bak.

    "peki" dedim. "iade ediyorum öyleyse. hangi formu dolduruyorsak dolduralım iade edeyim gerekçesini de yazayım."

    daha önce başlarına gelmemiş. ürün şubede. teslim alınmadan iade edilme prosedürünü bilen yok. müdüre soruyorlar müdür bilmiyor bölge müdürlüğü gibi bir yeri arıyor vs derken bir şekilde makineyi evime ulaştırmayı başardım.

    bu olayda benim şansım ürünün ptt şubesinde ortalık bir yerde olmasıydı.

    kıssadan hisse: mesai saatleri içerisinde ptt ye gidecek imkanınız varsa, ürün de elinizde taşıyabileceğiniz büyüklükte ise epttavm iyidir. değilse "organize işler bunlar", geçmiş olsun.

    hala anlamayanlar için kıssadan hissenin hissesi: epttavm den beyaz eşya almayın olm manyakmısınız? 100 lira daha ucuza gelecek diye vaktinize ve vereceğiniz nakliye ücretine (!) yazık.
hesabın var mı? giriş yap