• kütüphanesinde sadece akademik yayınlara yer veren üniversite. bunu öğrenince kütüphanenin sahip olduğu kitap sayısının azlığına anlam verilebiliyor, maalesef. malum türkiyedeki üniversitesinin kütüphanesi çeşitli türde kitaplarla dolu olunca buranın boşluğu tuhaf geliyor insana.
    kütüphane çalışanlarının güleryüzlü ve yardımsever olması da hoş bir ayrıntı. pek kitap olmadığından olsa gerek kütüphane içinde öğrencilerin ders çalışabilmesi için bol bol alan var.
    kütüphanenin elektronik veritabanına ulaşım exchange öğrencileri için sadece okul sınırları içinde mümkün; zaten birinci sınıf öğrencilerinin bazıları da buradaki kaynaklara erişemiyormuş.
  • okuması, dersleri geçmesi çok zordur, not verme konusunda cimridir hocaları bu yüzden hollandalı öğrencilerin sosyal hayatı yoktur olanda derslerden geçemez, karşılaştırma yapınca türkiyedeki eğitim, dersler, sınavlar çocuk oyuncağı kalır, eğer aşırı çalışkan değilseniz erasmus programıyla gelmenizi hiç mi hiç tavsiye etmem türkiyeden koç, bahçeşehir ve sabancı üniversiteleri ile anlaşması vardır ve öğrenciler zorluğu görüp derslere girmemeye başlıyor, dolayısıyla yıl kaybı yaşıyorlar.

    rotterdamın en elit yeri kralingendedir ve çok güzel bir manzarası vardır ayrıca kampüsü çok büyüktür, kütüphanesi kaynak açısından verimlidir ve her zaman tıklım tıklımdır .

    eğitim sistemi blok şeklindedir, her bir ders 5 hafta sürer, genelde haftada iki gün okul vardır en fazla üç, birinde gidip hocanın anlattığı dersi dinlensin, diğer gün tutorial denilen oturumlarda 10 kişilik gruplarda okuduğun makalelerden araştırdığın kitaplardan öğrendiklerini tartışırsın, çok çok iyi bir ingilizcenin olması gerekir eğer bu oturumlarda iyi bir performans gösteremezsen hoca seni kenera çekip uyarabilir olmadı dersi bıraktırır.

    hollandalılar yardımseverdir ama arkadaşlık kavramları çok yoktur, davranışları mesafeli ve soğuktur ve eğer değişim programıyla gemişsen genelde arkadaşlarından duyduğun ve hayal ettiğin müthiş erasmus kafasını unut bu okuldaki öğrencilerin tek yaptıkları şey ders çalışmak, sosyal hayatları yok denecek kadar az. dersten sonra bişeyler içmek takılmak gibi olayları yoktur, genelde diğer değişim öğrencileriyle arkadaşlık yapabilirsin.
  • adını rotterdam'da doğmuş, rönesans döneminde ortaya çıkan hümanizm akımının yaratıcılarından desiderius erasmus'tan alan saygın üniversite.

    içinde barındırdığı rotterdam school of management fakültesi ise, princeton üniversitesi'nin 2011 araştırmalarına göre internasyonel sıralamada 3. olmuştur.

    http://www.rsm.nl/…me/news/detail?p_item_id=7178031
  • avrupanin, lse"den sonra, en iyi ikinci ekonomi bolumune sahip oldugu soylenen universitedir
  • amsterdama yakinligi -ki bir benelux ulkesinde iki sehrin birbirine yakinligindan bahsedilmez. iki adet sehir olmasi bile lukstur- fazla "yesillik"ler icinde olusu ile okumasi hayli zor olan universite. hocalari cok saglam olabilir. siralamada falan harika yerlerde de olabilir ama ben ve bu entryyi okuyan insanlar gibileri orada okuyamaz. cok acik. kantininde "takil"acak kadar rahat sahislarin varligi bildirilmistir ancak iste bu sebeptendir ki zaten okul amsterdamda degil rotterdamda kurulmustur. eglencelidir evet. otopark sorununu ise arabasini boydan boya cizdirmis hatta kanirttirmis olanlar tartissin.
  • avrupa nın 1. , dünya nın da yanılmıyorsam 16. en iyi işletme bölümüne sahip üniversite.
  • icinde bir suru fakulte ve enstitu barindirir. roterdamin en nezih bolgelerinden, kralingende bulunur, ya da kralingene sinir olur diyelim.

    ha selpak bulmak ise amac bence en olasi cozum turkiyeye gitmektir. eger pecete/kagit havlu/tuavlet kagidi gibi muadili seyler araniyorsa bir zahmet kantin ya da en yakin tuvalet sorulabilir.
  • ietf fuarında erasmus standı die karıştırdığım stand sen erasmusu gördüm die atlarsan stand daki fıstık gibi kızda kafayı bulur senle....
  • 2015 yılında finlandiyanın joeunsuu şehrinde tarihe geçtiğim zirve zamanım
  • adını hollandalı ünlü filozof ve din adamı desiderius erasmus'tan alan okul.
hesabın var mı? giriş yap