• amelia isimli bir nevi günümüzün en gelişmiş yapay zeka şeyini(?) yapan ipsoft şirketinde başkan yardımcısı. 1999'da katılmış, önceden windows çalışanıymış sanırım. açıkçası ben amelia'yı biraz araştırdıktan sonra fikir belirtmek yerine direkt kendisiyle gurur duymaya karar verdim; fakat şimdi yine de temkinli yaklaşmak istiyorum. neden; çünkü amelia demeden önce biz tembel milletiz; dünya milleti olarak yani, ortalamada keyif insanıyız, çinliler, hintliler biraz durumu dengelese de biri bizim yerimize bi işi yaparsa hayır demeyiz. bi de güzel yaparsa çayını, sigarasını verir izleriz.

    önce müşteri hizmetlerinde kullanım klavuzu gibi veya klasik mevzuat soruları için amelia'ya yol açarız. sonra halkla ilişkilere, sonra tele-satışa, sonra yönetime, yönetim kuruluna alırız. sonra yerel seçimlere sokarız çok hükmü kalmayan ne var mesela muhtar yaparız. evet muhtarınız konuşuyor konuş amelia muhtar.

    sonra ufak belde belediyesi veririz buna, sesli, yazılı komutla, genelgeyle hatasız idare eder bucağımızı. sonra ilçeyi, ili... sonra federasyon da getirir bu diğer amelialarla anlaşır. neyse işte her şeyi bizden öğrendiği için diktatörlüğü de öğrenir madem duygusu var, onu da olayım der. tek avantajı koltuk işgal etmez.
    yani diyorum ki yönetimi de bırakınca yarın öbür gün bu amelia ablamıza, o da kendisine zamanında edegeleceğimiz tacizleri, mobbingleri ve birbirimize ettiğimiz zulümleri alıp bizi bizle çarpıp bize bölebilir. eğer semantiği, episodik hafızayı falan bunları böyle yapmayacak şekilde kullanacaksa bir türk olarak kendisi ve aynı şirkette benzer konumda olan belki de kardeşi ergün ekici ile gurur duyasım var. he gurur duymak nedir, kendi başaramadığının başkası üzerinden yaşanan tatmini! toplasan yüzde 1 tatmin; ama ülkece bu yüzde 1'lerin toplamından besleniyoruz biz.

    şimdi amelia bir gün hergibi veya black mirror'dakiler gibi bir seviyeye geldiğinde arkasında bizden biri olsun istiyoruz.

    başımızdaki çapsızların hayalini kuramayacağı; hatta cebren ve taammüden kurmayacakları vizyonu yaşayan, inşa eden kişilere bu topraklarda özlemimiz katlanarak artıyor ve üstelik bu özlem arttıkça odadaki oksijenin yerini alıyor. sözün özü aferin abilerim sizi kutluyor saygı ve sevgilerimi gönderiyorum. şunu düzgün yapın da let the s.kiş begin!

    edit: ha bir de ben bu tarz bir yazılım/fikir çıkışını niyeysessg'den bekledim hep. eskişehirli diye herhalde. bakın burada da nepotizm devreye girdi yine. amelia buraları okuyorsan topsun kızım!
hesabın var mı? giriş yap