• ulkemizin hemen her askeri biriminde mevcut, verzalit masa ve sandalyelerle bezenmis, 4 kisilik masalara 6 kisi oturulan, bir televizyonu ve cay ocagi bulunan. yilbasi eglenceleri ve onemli gunlerde ahira toplanan inekler gibi icine dolduruldugunuz. iceri girdiginizde bilumum offf pofff sesi ve ter kokusu duyabileceginiz mekan.
  • içinde kantin, çay ocağı, televizyon ve birkaç masa-sandalye bulunan, askerin boş vakitlerinde eğlenip dinlenebileceği mekan. ismindeki gazino kelimesine kanılıp da içeride dansöz, şarkıcı felan çıktığı sanılmasın.
  • sigara dumanı hiç bir yerde buraları kadar yoğun olmaz. hüzünlü gazinodur bunlar
  • üst dönemlerin ortama her girdiğinde "boşaaaaelt" diye kendilerini gösterdiği, rahmetli seka mamulü saman kağıtlara sarılı sünger içerikli tostların içindeki sucuk ve kaşarın ekmeğe oranına azami dikkat gösterilerek satıldığı(zira askerde çift kaşarlı diye bir konsept yoktur, ha ayrı olarak alınan iki kaşarlı tostdan birisinin içini çıkarıp manuel olarak çift kaşarlı yapılabilir ama zahmetli bir iştir, hakı bokunu ödemez), maksim gazinosu ile hiçbir alakası olmayan gazino tipi
  • "televizyonu bulunan kantin" tadında olduğu için gazino olarak adlandırılması ilk ba$ta yadırganır..

    ancak sonraki zamanlarda askerlerin
    - kral tv'nin sesini sonuna kadar açarak dansöz gibi giyinen klip kadınlarını izlemek
    - bağıra / çağıra konu$mak hatta bazen anırmak
    gibi aktivitelerine denk gelince niye kantin denmediği anla$ılır..
  • ağır bir eğitimin ardından komutanları tarafından gazinoya götürülecekleri müjdesini alan acemilerin; fokurdayan semaver, rahat bir sandalye hatta koltuk hayalleriyle tek sıra halinde sokuldukları büyükçe bir mekanda sıra sıra dizili sandalyelere konuşmadan, kıpırdamadan, sigara içmeden otur komutuyla oturup bir saat put gibi durduktan sonra toparlanıp içtimaya gönderilişleri vardır ki pek hüzünlüdür. ilerleyen günlerde eklenen masa, çay ocağı, tv, müzikseti vs.. ile gerçek halini alır mekan ama o vakit gelene kadar askerler de istenen kulak memesi kıvamına gelmiştir zaten.
  • 107nci topcu alayinda kısaltılmış olarak ergaz derler buraya.
  • gazinoda bulunan televizyonun kumandası daima en üst tertiplerdedir. size düşen ise bi kenara kıvrılıp, onların istediğin kanallara mel mel bakmaktır.
  • bugun kral tv yayinina bir sekilde devam edebiliyorsa, bu gazinolar sayesinde olabilir.. zira erbas ve er gazinolarinda kral tv'den baska bir hadise izlenmez, izlenemez.. paso aciktir kral tv.. isterse o sirada dünyanin gündemi "israfil sur a üfledi" kivaminda olsun sikinde degildir askerin o an..

    +lan bi acin lan haberlere bakalim lan amina koyyim!!
    -durun lan! gülşen in klibi cikacak simdi!
    +ha tamam o zaman kalsin. du bakam izleyelim amina koyiim!!

    orada yapacak bir hadise yok.. hava bilmem kac derece soguktur, elde cay vardir, 300 erkekle birlikte kral tv'de özcan deniz klibi izlersin bir sonraki klibin gülşen klibi olmasini bekleyerek..
  • kapalı mekanlarda sigara yasağının uygulanıp uygulanmadığını merak ettiğim mekanlardır
hesabın var mı? giriş yap