• milliyet gazetesindeki "ciziyorum" adli ko$enin cizeri, ba$arili karikaturist.
  • muhteşem çizim tekniği, muhteşem gözlem yeteneği.
    güncel, siyasi konular üzerine çizer. her karikatürü döneminin aynası gibidir.
    duvara arap harfleriyle "laiklik" yazan turgut özal karikatürü gibi bir çok şaheserin altında imzası vardır.
  • 7 aralık 2003 tarihindeki pop star bayhan karikatürüyle bir kez daha takdir edilmiştir...

    sabıka dosyası "kevaşe çetelesi" gibi olan bir adamı "pop star" namzeti diye satmaya kalkan ibibiklere yol göstermiş kendisi*..

    http://www.milliyet.com.tr/2003/12/07/cizer/c.html
  • çizgileriyle aslında türkiye'nin karikatürlü tarihini resmeden büyük üstat.
  • marmara üniversitesi, güzel sanatlar fakültesi, grafik bölümünden mezun oldu. ilk karikatürleri 1970 yılında, ustura mizah dergisinde yayımlandı. günlük olarak karikatür çizmeye, 1982'de güneş gazetesinin arka pencere köşesinde başladı. 1988 yılında milliyet gazetesine geçti ve hala bu gazetede günlük olarak açık pencere adlı köşede çizmeye devam ediyor.
  • birçok uluslararası karikatür yarışmasına katılan ercan akyol, 1988 yılında yugoslavya jez(kirpi)'de birincilik; 1974 ve 1984 yıllarında olmak üzere iki kez italya marostica'da, 1981 yılında ise japonya yumiuri shimbun'da başarı ödülleri kazandı. 1990, 1992, 1997 ve 2003 yıllarında türkiye gazeteciler cemiyeti tarafından yılın karikatürcüsü seçildi.
  • türk karikatür sanatının gizli kahramanıdır diyebiliriz.ayrıca konuştuğunu yazabilen bir karikatürcü.solla ciddi bir bağı olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. emekçileri sever ve zaten kendisi de emekçi ruhludur ama asla demode ruhlu bir insan değildir. yeniliğe açıktır.çizgileri çağımıza yanıt veriyor. duyarlı olduğunu düşündüğüm karikatürist. asla başka karikatüristlerle karşılaştırılmaması gereken birisidir. çünkü o ercan akyol'dur
  • güncel olayları mükemmel yansıtır. gelecekte türkiye'de geçmişte yaşananlar hakkında bilgi sahibi olmak isteyen birinin, milliyet gazetesi arşivindeki gazeteleri okumak yerine, sadece ercan akyol'un karikatürlerini okuması yeterlidir. türkiye'nin en iyi karikatüristlerinden biridir. melih aşık'ın açık pencere'sine çizer.
  • milliyet çizeri ulusalcı karikatürist.
  • ergenekon'u savunmak için, kurtuluş savaşımızın son gazisinin vefatını kullanmaktan çekinmeyen kişi. gözümde zerre değeri kalmamıştır. elbette fikir hürriyeti var ama sen bir gazinin vefatını kendi çelişkili fikirlerine nasıl alet edersin... halaskargazi'de yatan hrant dink cinayeti, malatya katliamı, rahip santoro cinayeti hala açıklanmamışken, danıştay baskını ile ergenekoncuların organik bağı apaçık ortada iken. sen albay mustafa ile eli kanlı küçükleri nasıl bir tutarsın... sizin solculuğunuz bu kadar işte, eli kanlı katillerin ardından yürürsünüz ancak...
hesabın var mı? giriş yap