• tekir pistinde medeniyetsiz öküzlerin bulunduğu dağ. türkiye'de erciyes hariç bir dağda kaymadığım için bütün ülke mi bu durumda bilemiyorum ama pistin ortasında durup mal mal etrafı izlemek ne gibi bir haz veriyor anlamış değilim. hadi yine düşen oluyor gelip çarpan oluyor hepimiz acemi olduk diye onları bir nebze maruz görebiliyorum ama bunları göremiyorum. bir de kar sapanı diye *bir şey var. herkes mi böyle kayar, etrafta duyduğum her 3 cümleden birinin içerisinde bir kar sapanı geçiyor. bunu öğrenen atlıyor çıkıyor dümdüz aşağı kadar böyle iniyor pistin ortasında çarpılmaması gereken hareketli engeller oluyorlar. kayma hızından yavaş çeşitli varyasyonlarda ilerleyen engeller. tabi bir de yoruluyorlar sürekli aynı kaslara yüklendikleri için pistin tam ortasında lap diye duruyorlar, evlere şenlik.

    o yandan aldığı rüzgardan mıdır gece yapılan yapay karlamadan mıdır bilinmez pistin donmuş bölümleri yüzünden tekrar kar yağmazsa seneyi kapatmış gözüküyor. donmamış pistleri mevcutsa bildiğiniz bir yeşil kadar yakınım.
  • erciyes a.ş. isimli şirket tarafından yönetilen kayak merkezi. başkanı murat cahit cıngı'dır. 2 defa kayseri akp milletvekili adayı olmuş ve seçilememiştir. görünüşe göre büyük demeçler vermeyi seven bir şahsiyet, zannedersiniz erciyes'i türkiye'nin alpleri yapmış. baya bir yatırım yapılmış olmasına rağmen organizasyon ve personel eksiği olan bir kayak merkezi gördüğüm kadarıyla.

    gelelim esas konuya: eğer başlangıç-orta kayakçıysanız erciyes rahatlıkla gidilebilecek bir kayak merkezi. ama iyi kayakçıysanız pistlerin açılma durmunu takip etmeden gitmeyin. sanırım rakımın yüksekliğinden dolayı rüzgar çok kuvvetli esebiliyor ve bu durumda esas keyifli pistleri açmıyorlar. (bkz: tekir kapı) ve (bkz: hisarcık kapı) genelde açık oluyor ama bu ikisi iyi kayakçıya ufak gelir. (bkz: hacılar kapı) açılmamışsa eğer hele istanbuldan falan gelmeyi düşünmeyin bile.

    erciyese kayağa giden herkesin öncelikle öğreneceği şey bağlantı yollarının açık olup olmaması, yani tekir kapı-hisarcık kapı ve hisarcık kapı-hacılar kapı bağlantı yolları bu 3 çıkış noktasını birbirine bağlıyor. ancak haritaya bakınca pistlerin konumu anlaşılabilir.

    erciyes pist haritası

    pratik bilgilere gelirsek, uludağ ve kartalkaya'ya göre daha ucuz. günlük skipass tam 45 öğrenci 25 tl. gerçi geçen sene tam 25 tlymiş, 25 den 45 e nerdeyse %100 lük boru gibi bir zammı nasıl açıklamak gerekir onu erciyes a.ş. ye sormak lazım. eski öğrenci kimliğini gösterip öğrenci pası alanlar çok oldu, pişman oldum eski bir kimlik yanımda götürmediğime.

    yeme içme fiyatları uygun, kardan adam diye bir cafe-restoran var çok kalabalık oluyor ama çay 50 kuruş, sucuk ekmek 6 lira. evet kartalkayayı görenler için fiyatlar şoke edici. buraya kaymak için değil sadece gezmeye gelen kayserili halkı da çok fazla, hanım teyzeler amcalar çoluk çocuk sülalecek gelip çay kahve içip ortalarda dolanıyorlar, bir süre sonra alışıyorsunuz bu manzaralara.
  • an itibariyle halay çekilen kayak merkezi.

    işte o çılgın türkler

    vay arkadaş, zenginlik şaka maka halka inmiş. eskiden biz hep lounge'larda kadir abiyle * viski içer banu alkan ve ahu tuğba'nın gelmesini sessiz ve ağırbaşlı bir şekilde beklerdik.
  • 18 farklı kayak pisti bulunan ve şehir merkezine sadece 20 dk uzaklıkta olan kayak merkezi.
  • orta anadoluda yaşayan genç ve çocuk nüfusun yönelmesi gereken mecralardan ve nimetlerden bir tanesi. ayrıca (bkz: yıldız dağı kayak merkezi)
  • 2017 sezonuna %85 zam yaparak tam skipass 70tl öğrenci 55tl olarak fiyat belirlemiş kayak merkezidir.

    böylelikle erciyes master planın başından beri söylenen herkes için kayak sloganı yalan olmuş oldu. istanbuldan kayseriye bilet daha ucuzken skipasse 70tl istemek biraz abartı olmuş. tefe tüfe zammına diyecek birşey yok ama %85 zam da akıllara başka şeyler getirmiyor değil.

    burdan eğer bi yetkili bunu okuyorsa diyecek birşeyim var: allah belanızı versin.
  • halay ile ilgili bir takıntısı olan kayak merkezi. allah aşkına profesyonel yöneticilere bırakın şu işi. harcanan paraya yazık.

    işte o halay
  • dünya turizmine açılması adına, daha fazla reklama ihtiyacı olduğunu düşündüğüm kayak merkezi. bünyesindeki cafeleri belediye işlettiğinden alkol yok. çevresindeki restoran ve cafelerde de alkol yok. insanların bir kadeh sıcak şarap ya da herhangi birşeyler içebilmesi için, kalkıp konakladıkları otele gitmesi ya da sırt çantasında ısınmak için bir jagermeister bulundurması gerekiyor.

    öte yandan, hacılar ve hisarcık pistleri, snowboard için uludağ ve kartepe'ye kıyasla şu aralar çok daha iyi. severek tüketiyoruz efenim.
  • çomarlarla dans.
  • alkol için magna apex ya da askeri sosyal tesisten faydalanabilirsiniz, skipass pahalı denmiş , 20 den fazla pist var, liftlerin çoğu yeni, 50 binişlik tam bilet 200 tl , bir lift 4 liraya geliyor , ayrıca develi kapı 'da 4 pistin bulunduğu (ikisi mavi ikisi kırmızı) bölümde kaniş ve kültepe liftleri herkese ücretsiz, isterseniz tüm gün burda bedavaya da kayabilirsiniz. netice itibariyle gerçekten fahiş zamlar yapılmasına rağmen, genel olarak tüm hizmetlerin fiyatları oldukça uygundur.

    kayak kirası : 40 tl
    sucuk ekmek : 15 tl
    çay (kağıt bardak) : 3 tl
    500ml su : 2 tl
    7 binişlik tam : 45 tl öğrenci : 35 tl
    50 binişlik tam : 200 tl
    şehir merkezinden otobüsle transfer : 2.40 tl
    tuvaletler : ücretsiz
    şehir merkezine uzaklık : 20dk
    kar kalınlığı ortalama : 85 - 120 cm

    hisarcık kapıda divan pisti diye bir pisti vardır ki , 3100mt kesintisiz kayarsınız , 2980 metreden 2200 metreye inersiniz, bu keyif için yukarda özet geçtiğim bedeller çok cuzidir nazarımca.
hesabın var mı? giriş yap