• üst edıt 2: bu gibi bir genel salgın durumunda kasa ile üst, üste dağıtılan bu yemek (!) ne kadar sıhhi olabilir, düşünmenizi istiyorum. şehir hastanesi tuzluklar kaldırıp, paketli çatal bıçak kullanırken bu tarz bir metodu düşünememiş midir acaba?

    üst edit: bugün üniversite hastaneleri başhekimı instagram üzerinden açıklama yaptı, aylardır süren bu süreci pandemıye bağladı.

    ve bugün 16 saat çalışan sağlık personeline verilen akşam yemeği,

    akşam yemeği detay

    bir de allah için yemeğe tatlı olarak tahin helvası eklendi.

    yemek genel görüntü

    içinde bulunduğumuz günlerde muhtemelen sağlık personellerine minnet duymayanımız yoktur aşağıda iki görsel paylaşarak durumu açıklamak istiyorum.

    40 yıllık bir tarihe sahip olan erciyes üniversitesi fakülte hastanesi'nin nöbetçi sağlık personeline reva gördüğü yemeği görelim

    erciyes üniversitesi nöbet yemeği

    evet gördüğünüz gibi ekmek arası soğuk kıyma ve meyve suyu. ekmek yenemeyecek kadar kötü.

    dışarıdan bakan biri olarak şunu düşünüyorum, corona vakalarında tüm dünyada çok ciddi bir oranda sağlık personeli virüs kaptı ve hayatını kaybetti. hepimiz #evdekal etiketiyle evde kalırken bu insanların yangının orta yerinde çalışıyorlar ve umarım olmaz ama belki kayıplar verecekler. sokağa çıkıp alkışlayıp, ışıkları söndürüp, minnet gösterileri yaptığımız bu insanların nöbet sırasında karnı bile doymuyor arkadaşlar.

    bakın maske, materyal, ilaç eksikliği demiyorum, hastanede yakınlarınızı emanet ettiğiniz bu insanların bir kısmı işini bile aç karınla yapıyor.

    aşağıdaki gorselde de aynı gün sağlık bakanlığı'na bağlı kayseri şehir hastanesinin menüsü var.

    şehir hastanesi yemeği

    ve mevzuyu sağlık bakanlığı'na getirmek istiyorum ülke çapında bu salgındaki yönetimiyle her kesimden takdir gören sağlık bakanımız fahrettin koca'nın yönetimindeki hastaneye bakın bir de erciyes üniversitesi ve benzeri üniversite hastanelerine.

    bu şartları gördükten sonra alkıslamaktan daha fazlasını yapmak da gerekebilir bu insanlar için. hepsine teşekkürler.
  • koskoca erciyes üniversitesinin yemek dediği şey buysa rezilliktir. bunu yiyenlerin çoğu da halka dengeli ve düzenli beslenmesini tavsiye eden insanlar. halbuki daha kendileri bu temel ihtiyaçlarını karşılayamıyorlar.
  • yemek bile değildir, en fazla kumanya denebilir buna ama kumanyanın da bir ahlakı olur arkadaş!
  • uzun süreler hizmet veren çalışanlar için kalori bazında olmasa da göz var izan var yeterli olmayan içerik.

    edit: çanakkale menüsü, 1915 ruhu tabirleri içeren ilk entry kendini imha etmiştir; kesin olmayan bilgiler sebebiyle tabiki. o entry'yi beğenenlere duyurulur...
  • iş güvenliğinden bildiriyorum: bazı meşhur yemek firmaları hijyen koşulları gereği kumanya sistemine geçti.

    ilk yemeği ile ikinci sandiç arasındaki farkı bu durum açıklamıyor. ikinci kumanyanın da uydurukluğu cabası.
  • ilk entryde yazılanlar doğruysa; erciyes üniversitesi rektörü prof. dr. mustafa çalış, cumhurbaşkanı kendisini görevden almadan önce kamuoyuna özür açıklaması yaparak onuruyla istifa etmelidir.
  • eğer doğruysa utanılacak olan yemek tedariğidir.
    acilen ilgili birimlerin bu konu hakkında bilgilendirici bir açıklama yapmalıdır.
    hastanedeki personel için üstte tutulması gereken hede.

    edit:imla
  • ben entryi okumadan fotoğrafları açtım önce; aaaa ne güzel yemekmiş bunun nesini eleştirdi acaba yavşak ekşici derken ikinci fotoğrafı açtım, bak bak bak dedim bir de yanlarına kendilerini aç hissederlerse diye meyve suyu ve ekmek arası birşeyler vermişler, helal olsun valla derken entryi okudum ki.... erciyes üniversitesi yönetimi; sizin allah belanızı versin e mi?
  • otobüs firmaları 6 saatlik yolculuk molasında bile dağıtmıyor bunları. dün alkışlayanlara kızarken aslında kızdığım bu ve bunun gibi şeylerdi. biz alkışlaya duralım onlar da bunları yesin. alkışlayan ellerimiz dert görmesin.
  • iyi de buna niye şaşırdınız ki, yıllardır hastanelerin personel yemeği veya gece kahvaltıları saçma sapandır. hayrata bile dağıtılmaz...
hesabın var mı? giriş yap