• mit (em ay ti)yi birincilikle bitirmi$, cocuk felci yuzunden dudaklarini kipirdatmadan konusabilen, yillardir guldugu gorulmemi$, bu yuzden psikopat yorumlarina maruz kalmis (bkz: bilkent elektronik)in telecom hocasi.
  • 4 yil boyunca advisorligimi yapmis, secmeli ders alacagim zaman beni oldukca ugrastiran bilkent elektronik profesoru.
  • 2009 itibariyle kahkaha attığı öğrenciler tarafından görülmüştür, hem de öyle böyle değil.
  • 2009 itibariyle attigi kahkahalarin sebebi muhtemelen basyapitini ortaya cikarmanin verdigi mutluluktur.
    (bkz: polar code)
  • bilkent.edu.tr'den:

    elektrik ve elektronik mühendisliği bölümü öğretim üyelerimizden prof. dr. erdal arıkan, 150 ülkeden 360 bin üyesiyle dünyanın en büyük profesyonel teknoloji topluluğu olan elektrik elektronik mühendisleri enstitüsü'nün (institute of electrical and electronical engineers, ieee) 2010 enformasyon kuramı en iyi makale ödülü’nü kazandı. dr. arıkan, bu ödüle "kanal kutuplaşması: kapasiteye erişen kodlar inşası için bir yöntem" başlıklı makalesiyle değer görüldü.

    temelleri 1948 yılında abd’li matematikçi ve mühendis claude e. shannon tarafından atılan enformasyon kuramı, gürültülü haberleşme kanalları üzerinden yollanabilecek veri hızı konusunda "kanal kapasitesi" adı verilen kuramsal bir sınır belirliyor. kanal kapasitesine erişen sistemlerin inşası haberleşme mühendisliğinin başlıca araştırma alanlarından biri. dr. arıkan’ın ieee transactions on information theory dergisinin temmuz 2009 sayısında yayımlanan makalesi ise "kutupsal kodlama" adı verilen yeni bir yöntemle kanal kapasitesine nasıl erişilebileceğini ortaya koyarak 60 yıldır gündemde olan kuramsal bir probleme çözüm getiriyor.

    http://www.ee.bilkent.edu.tr/~arikan/
    http://www.itsoc.org/…nformation-theory-paper-award
  • bilkent universitesi elektrik elektronik muhendisligi bolumu bunyesinde olan cok ama cok degerli bir profesordur, information theory'nin 2. babasi robert g gallager ile doktorasini tamamlamistir. altinda kirk tane yuksek lisans ogrencisi calisitirip fabrika gibi senede onlarca makalede ismi gecen hocalarin aksine, yilda bir ya da iki tane akademik ve teorik degeri harikulade olan makaleler yazar. ayrica da ders verirken bir kere bile notlarina bakmadan butun olasilik kuramlarini ispatlariyla beraber yazabilmektedir kendisi. ulkemizde dogru durust bilim uretilmiyor diye ortalarda dolanan insanlara da scholar.google.com'dan channel polarization adli bi arama yapmalari siddetle tavsiye edilir.
  • ülkemizde gelmiş geçmiş en iyi bilim insanlarından biri. vakti zamanında ldpc, bch kodları ile bir yıl boyunca uğraştığımda adına rastgelmiştim. o zamanlar telekom dersi veren hocam da "erdal arıkan çığır açan bir makale yazdı" demişti shannon capacity ile ilgili. bir elektrik-elektronik müh. olarak kendisinden gurur duyuyorum.
  • 2009'da yazidigi "kutupsal kodlama" makalesi, ieee'nin bu yılki baker ödülünü almistir. kendisiyle ne kadar gurur duyulsa azdir.
  • günde kaç saat çalışıyor acaba?
hesabın var mı? giriş yap