• hakkında tıp doktoru ve besteci yönü dışında fazla bir bilgim olmamasına rağmen başlığının altına acil olarak entry yazmak ihtiyacı hissetiğim kişi. bu aciliyet bu sene katıldığı 2005 eurovision şarkı yarışması ulusal finallerinde yarışan iki şarkısından biri olan rimi rimi ley** ile türkiyeyi kiev'de temsil etme hakkı kazanmasıyla, adı ve şarkısı etrafında kopan fırtına ile ilgili olarak ortaya çıktı.

    sanki doktor beyimiz yarışmaya katıldığı şarkıyı jüriye iki aşamada da tabanca zoru ile seçtirmiş gibi bir eleştri bombardımanı altında. efendim acil olarak şu soruları kendime soruyorum.
    bu yarışmayı trt düzenlemiyor mu?
    seçimde kullandığı ve son iki yılı başarılı geçirmemize neden olan yöntemden u dönüşü yapan trt değil mi?
    türkçe şarkı ile yarışmaya katılma kararını trt vermedi mi?
    kurduğu jüriye 135 şarkı dinletip içinde 7 şarkı seçtirmedi mi?
    herkeste bu 135 şarkının en iyisi bu 7 şarkı nasıl olur? allah allah !... şaşkınlığı yaratmadı mı?
    yine trt bu yedi şarkı içinden birincinin nasıl seçileceğine dair prosedür belirlemek için bir ay boyunca farklı farklı açıklamalarda bulunmadı mı?
    önce "tele vote uygulayacağız halk seçecek..." sonra "hayır, uzman jüri kurduk o seçecek..." daha sonra "uzman jürinin oyu halkın oyu birlikte devrede olacak bunun paçalı alınacak... "yarışmaya dört gün kala "halk oyu yok, sadece kurduğumuz uzman jüri karar verecek..." diyen trt değil miydi ?
    yarışma gecesi görev yapan uzman (!) jüriyi (jürideki gerçek müzisyenleri tenzih ederim) atayan yine trt değil miydi ?
    yarışma gecesi bol sunucu kahkahasının yanında jürisini bir kez olsun çalışırken izleyiciye göstermeyerek ne konuştukları, seçimi nasıl yaptıkları, iki satırlık bir açıklama ile belli olan birincinin nasıl seçildiği, ikincinin üçüncünün kim olduğu gibi önemsiz (!) ayrıntıları es geçen trt değil miydi ?
    ve hatta erdinç tunç'un finale kalan iki şarkısından daha kötü olup daha kötü yorumlananını seçme başarısını yine trt nin uzman jürisi göstermedi mi?
    *

    bu sorulara verilen cevaplar bu yarışmanın başarısız şekilde sonuçlanmasında en büyük sorumluluğu taşıyanları işaret ediyor. ve bu cevapların hiçbirinde erdinç tunç ve rimi limi ley'i yok. erdinç tunç'un bu yanlış sonuçtaki tek suçu olsa olsa yarışmaya katılırken bestelerinin üzerine "benim bestem kötüdür, seçmeyiniz ! "ibaresi koymamasıdır !
  • trt'nin doktoru ve müzisyeni, katıldığı her eurovision yarışmasında müzikal kabiliyetsizliği tescillenen ve tescillenecek şahıs. içindeki müzik aşkını tatmin etmek için önüne gelen her yarışmaya katılıyor. güzel de acı bize be kardeşim.

    (bkz: unutamazsın)
    (bkz: dön artık)
    (bkz: yana yana)
    (bkz: rimi rimi ley)
  • öncelikle belirtmek gerekir kendisi bir anatomi uzmanı, burdan yola çıkarsak trt doktoru olması zor gibi, değil mi?
    (aslında trt'de her an bir anatomist gerekebilir bir kameraman radiusla ulnayı karıştırırsa olabilecekleri düşünmek bile istemiyorum!!)

    tamam rimi rimi ley kötü ama elemeye katılmış diğer şarkılar da öyle mükemmel şeyler değil. bir insanı sadece bir besteye bakarak değerlendirmek acımasızca.

    çok önemli not: bi tanedir tıp öğrencilerinin erdinç abisi, siz onu bir de kurtuluş'a* disseksiyon yaparken görün!
  • ders anlattığı kadar iyi beste yapsa eurovision'u türkiye'ye getirecek olan şahıs
  • anatomiyi içmiş insandır, süperdir harikadır.
  • on numara cizimleri de vardı -hala vardır tabi yıllar var gorusmedim-
    ayrıca kendi dergimizi var edebilmemiz icin cok cabalayanlardandı, ardımızdan gelenler emegimizi heba ettiler mi su an merak ettim.

    sabahın dordunde kenarına erdinç abi bulanmış bir kabusla uyanınca aklıma geldi.

    ama ruyama bizzat gelip uc bes bi'sey anlatsa boylelikle sınav soruları malum olsa fena mı olurdu şurda sınava ne kaldı?
  • bildiğim kadarıyla şu sıralar kranial sinirler konusunda çalışma yürütüyor. sıfırıncı veya onüçüncü kranial siniri açıklayacaklarından bahsetmişti
  • dersi dinlemeyi bırakıp bi insan dersi nasıl bu kadar iyi anlatabilir diye düşüneceğiniz insandır. dersinde verdiği tavsiyeler belki de çeyrek asır sonra anca farkına varabilecek altın değerinde bilgilerdir. yürüşünden, duruşundan doktor olduğu anlaşılabilir. mesleğini yapmıyor, yaşıyor desek daha doğru olur.
  • karsilastigim en iyi anatomi hocasi.tatli, sert hali ve nuktedan ders anlatimiyla tam bir efsane
  • berbat besteleri ile türkiye'yi eurovision'da rezil etmiş kişidir. elbette erdinç tunç'un eserlerini seçen iradenin çapsızlığı da tartışılmaz.

    (bkz: unutamazsın)
    (bkz: dön artık)
    (bkz: rimi rimi ley)
hesabın var mı? giriş yap