• arpa maltıyla beraber ağırlıklı olarak buğday maltının kullanması ile elde edilen,lager biralara göre çok daha farklı bir içime ve lezzete sahip olan weissbierlerin türkiye'de benim rastladığım kadarı ile görülen tek örneğidir erdinger..

    %5.3 alkol oranı ile aslen pek çok lager biradan daha yüksek alkollü olmasına karşın içimi daha yumuşak ve toktur.bardağa konduğunda ışığa tuttuğunuzda görürsünüz ki bulanıktır.

    "yahu arpa suyu işte ne farkeder" diyen bira tüketicilerinden değilseniz mutlaka denemeniz gereken bir biradır erdinger..

    (bkz: erdinger champ)
  • kendisi şu an gümrükte beklemektedir. çok yakında türkiye'de olacaktır. benden söylemesi. daha önceki tutan tahminlerim için:

    #42234119
    #36072145
    #44899469

    kesin bilgi rahat olun panpalar.
  • bira sevmeyenlerin bile sevdigi bira.
    (bkz: bugday birası)
    (bkz: weissbier)
    (bkz: weizenbier)
  • bayagi yogun, ekmek gibi bira. iki tane icip ak$am yemegini aradan cikarabilirsiniz gercekten.

    weissbier olayinin krali. bira sevmeyen adama got gobek yapmada degi$mez asistanlardan biri.
  • su an iciyorum.sirf merakimdan kanyon'daki macrocenter'a gittim.
    sonuc: kesinlikle özel bir bira. ama, bir weihenstephan değil. favorim değişmedi maalesef.
    1. weihenstephan
    2. schneider
    3. hacker -pschorr
    4. paulaner
    5. erdinger
  • iki şişe içince akşam yemeği yemeden günü tamamlayabildiğimi fark ettiğim bira. tadının harika olmasını geçtim, tok tutması cidden şahane. tabii buna dayanarak erdinger ile beslenmeye başlayacak olan varsa alacakları kilolardan ben sorumlu değilim, ona göre. ama mesela yanınıza çok para almadınız diyelim ki, ya da bir mekanda oturup ya içeceksiniz ya da yemek yiyeceksiniz, ikisine birden para yetmeyecek. alın iki şişe erdinger, yanında götürün fıstığı, olsun size akşam yemeği. zor zamanlar için harika çözümlerim olmuştur her zaman, rica ederim.
  • mükemmele yakın bir bira olmakla birlikte, orijinal bardağına fıçıdan doldurulmadığı sürece tadına tam varılamayan biradır. almanya’da hemen her yerde fıçıdan ve büyük bardağından, üstündeki kalın köpükle birlikte nirvanaya ulaştırır içeni. ama gel gelelim yuronun 4,23 olduğu ülkemize 33 lük şişeyle gelir ve ancak büyük marketlerde bulunur. o da aynı tadı vermez.

    medeniyetin ulaştığı en güzel biralardan biridir.
  • kendisini içmemle beraber, diğer bira markalarına mesafe koyduğum efsane buğday birası. hele fıçısını bulursanız kaçırmayın derim ama kaçırabilirsiniz de, zira şöyle bir durum söz konusu; fıçısının bulunduğu ve benim de müdavimi olduğum kadıköydeki bi mekanda geçenlerde iki bira bi patates yapıp keyifli bi şekilde eve gidecekken garson arkadaşın hesabı getirmesiyle kendime gelmem bir oldu. herhalde yanlışlık yapmışlardır deyip 50'lik fıçı erdingerin karşısında yazan 30 tl'nin( yazıyla otuz türk lirası) yanlış yazıldığını düşünüp garson arkadaşı çağırdım, bana "abi o bir aydır öyle, arttı maalesef" demesiyle, mecbur iki biraya 60 tl (yazıyla altmış türk lirası) ödeyip mekandan ayrıldım. mekandan çıktıktan sonra kafamda sürekli, "ben az önce iki biraya 60 tl ödedim dimi, bu gerçek bir deneyimdi, nasıl olur lan bu, 60 lira, 60 liraaa" diye iç hesaplaşmalarla evin yolunu buldum. hatta o hafta günde bir kaç kez iki biraya ödediğim 60 lira aklıma geliyor, birden hayattan soğuyordum. hayır işim gücüm var, iyi de kazanıyorum ama iki biraya 60 lira ödenir mi lan. bak düşündükçe sinirim bozuluyor gene. artık nasıl koymuşsa bana, sözlükte bile anlatıyorum bunu.

    kısacası diyeceğim o dur ki, bira olarak şahane bir lezzettir ama türkiye'de fıçısını içecekseniz bir daha düşünün derim, gidin en iyisi marketten 10 liraya 33'lük şişesini alın bir kaç tane, keyfinize bakın. arz ederim.
  • kadıköy coupe tarafından artık fıçı olarak sunulmakta olan leziz bira. darısı franziskaner ve paulaner'in başına.
  • londra'da devlet yardımıyla geçinen tiplerin içtiği vasat bira. ülkemizde premium ürün muamelesi görmesi olmayan bira kültürümüzün en büyük kanıtıdır.
hesabın var mı? giriş yap