• new york times'ta yayınlanan makalede ileri sürülen hadisedir. tespitin kısmen doğruluğuna mı yoksa tespiti yapanın demokrasi taciri abd olduğuna mı yanalım bilemedim.

    link
  • dünyadaki genel görüş bu yönde zaten.
  • batinin demokratik umuduna tukureyim,

    ya bizim umutlarimiz?
  • did you mean: erdoğan batının kontrol edilebilir bir türkiye umudunu yok etti.
  • sunu baskasi soylese "haklisin" diyecegim de bu orospu cocugu amerikanlar insana tayyip'i bile savundurur. kanla beslenen bu serefsizlerin getirecegi demokrasi eksik olsun.

    ayni gemide degiliz. ben hukumetin yaninda falan da degilim. gelgelelim, abd'nin yaninda hic degilim. bu ulkede bir sey degisecekse biz degistirelim. bu kopeklere guvenip de is yapacak olursaniz, yarin abd demokrasisiyle tanismis bir ortadogu ulkesinden fazlasi olmayiz. su an cogumuz en azindan basini sokabilecegi bir daireye sahip ve sokakta guvende hissetmese dahi en azindan kafasina roket yemeyecegini biliyor.

    erdogan'in alternatifi veya turk insaninin umudu asla ve asla abd denen bir numarali teror orgutu olmamalidir, olamaz.

    orospu evlatlarinin derdi demokrasi falan degil cunku, bunu herkes biliyor. erdogan "demokrasi aractir" dediginde bu adami allayip pullayan, palazlandiran ayni abd'ydi. dunyanin obur ucunu yonetmeye calisan, begenmedigi yonetimleri degistirmek istedigini soylemekten dahi geri kalmayacak kadar curetkar bu kopekler. bunlara alet olmayin. dedigim gibi ben erdogan'in yaninda degilim, bos milliyetcilik yapmayacagim. bize karsi "ekonomik savas" verildigine falan da inanmiyorum - ne yasadiysak buyuk olcude bizim ulkemizin insaninin yaptiklari yuzunden yasadik. bu demek degildir ki abd'ye alkis tutacagim. tutmak isteyen irak, libya, vietnam gibi "abd demokrasi ve barisi" gormus birinci dunya ulkelerinde yasayabilir.

    en onemli muttefiki suudi arabistan olan bir ulkeden bahsediyoruz. demokrasi ve insan haklari konusunda ahkam kesmeye hakki yok bunlarin. hicbir zaman da olmadi. yok olmanin esigine gelene kadar da olmayacak.
  • demokrasi karşıtı olarak olumlu bulduğum durumdur.
  • abd’nin demokrasi getirdiği ülkelerin eli kanlı diktatörler tarafından yönetilmesi. siktirsin abd.
  • arac kullandığı için hapse atılan kadınların olduğu suudi arabistan hakkında bir demokrasi makalesi çıkana kadar goygoy yazan paçavra dan ibaretsiniz.
  • “komşu suriye’den kaçan milyona yakın insan” demiş.

    oluşturmaya çalıştığınız algılarınız da boğulun.
  • demokratik turkiye neydi?

    fetonun elemanlarinin mi ulkeyi yonetmesiydi?

    bati samimi olsaydi, turkiyeyi ab'ye ve dolayısı ile kiskacina alir, her istedigini yaptirirdi.

    turkiye'den beklenen; burada, uzaktan, denileni yapmasi.

    erdogan duygusal bir adam. çözüm sureci ile pkk'yi bitiren ve turkiye'yi ab'ye sokan adam olma hayalleri vardi. bu hayallerine taş koyani da tanimiyor simdi.

    dogru ya da yanlis yaptigini ise tarih gosterecek.
hesabın var mı? giriş yap