• evet. ben dahi daha iyi yonetirim. hatta kini egosu ve inadı olmayan liyakatin önemini bilen herhangi biri çok iyi yerlere getirebilir
  • daha önemli bir soru: dolarla mı maaş alıyorsunuz?
  • sadece o yetmez. o ve savunucularinin hepsinin gitmeli. zihniyetin degismesi lazim.

    din uzerinden milleti somuren ve sirf cebini dusunen degil, milletin inancina, yasam tarzina, irkina gore ayristiran degil, herkesi kucaklayan, milleti zenginlige, mutluluga, uzay cagina, kavusturma niyetinde olan birileri gelirse ekonomi duzelir.

    millete ornek olacak yoneticiler lazim.
  • hayır
  • buna gerçekten evet diyenler var, enteresan.

    mesela yazılımdan örnek verelim. diyelim ki çok kötü bir yazılımcı tarafından yazılmış bir yazılımınız var. iyi kötü çalışıyor ama sürekli hata veriyor, sizi delirtiyor. sonra bir gün canınıza tak etti, gittiniz çok iyi bir yazılımcı ile anlaştınız ve dediniz ki "al bunu düzelt, mis gibi hatasız ve hızlı çalışsın". muhtemelen ilk gün patlar o yazılım ve bir daha çalışmaz. çünkü geçmişte kodlar o kadar kötü yazılmıştır ki, arap saçına dönen kod yığınını ancak onu yazan yazılımcı boktan bir şekilde de olsa çalışır tutabilir. tek çıkar yol, eski dandik yazılımcı mevcut yazılımı bir şekilde çalıştırmaya devam ederken, kodların iyi bir yazılımcıya baştan ve sıfırdan yazdırılmasıdır.

    bunu siyasete uyarlarsak, erdoğan giderse ekonomi patlar. mevcut durumda yerine kim gelirse gelsin, önce tamamen çökecek, ülke iflasın eşiğine gelecek, sonra baştan daha düzgün bir şekilde yapılanacaktır. peki buradaki ideal çıkar yol nedir ya da neydi? erdoğan mevcut ekonomiyi bir şekilde sürdürürken, alttan çok sağlam bir muhalefet liderinin çıkıp ayağı yere basan bir ekonomik kalkınma programı ile iktidarı erdoğan'dan alması idi.

    henüz olamadı. olacağa da benzemiyor.

    mesela babacan'ın ekonomi politikaları konusunda çok başarılı olduğu söyleniyor ama onda da erdoğan'dan iktidarı devralacak liderlik potansiyeli yok.

    sanki bir batıp çıkacağız gibi. hayırlısı artık.
  • kalınca düzelmediğini gördük.

    bir de gidince bakalım derim ben.
  • 31 mart 1909 da düzelmedi bugün de düzelmeyecek. bugün atatürk bile ülkenin başına geçse zihniyeti değiştiremediğimiz sürece en fazla 10 15 sene refah halini yaşayacağız. bu türk tarihi boyunca böyle olmuştur. ille de eğitim ille de eğitim. halkın düşünce sistemini değiştiremediğiniz sürece nizamülmülk, 3.selim 2.mahmut gibi (bence) devrimcilerden bir farkınız kalmayacak, yaptığınız inkılablar siz öldükten sonra sürekli hale gelemeyecek. atatürk devrimlerinin bile 100 sene sonrasında tartışılmaya başlandığı dönemde yapacağınız devrimi kalıcı hale getirmek için apayrı bir çaba göstermeniz gerekiyor. başındakini değiştirmenin üstüne bir şey koymadıktan sonra bir farkı kalmaz.
  • 2001 krizinde bankalar hortumlanıyordu ve bankacılık sistemi felç olmuştu. kemal derviş ekonominin başına geçince ilk önce bankacılık sistemini düzeltmişti. (merkez bankasını özerk hale getirdi, bddk'yı kurdu v.s)

    kim gelirse gelsin. bu ülkedeki felç olan adalet, eğitim sistemine neşter atılmadıkça hiçbir şey olmaz. artık direk ameliyata girmemiz gerekiyor. kanserli bölümün alınması lazım.

    ama çok zor. ülkedeki insanların çoğunun zihniyeti kanserli.
  • yalnızca erdoğan değil, asıl büyük zararı devlet bahçeli ve doğu perinçek veriyor.
hesabın var mı? giriş yap